پنجشنبه 16 شوال 1445 - 25 آوریل 2024
فارسی

اشتباهاتی که در احرام برای حج در روز ترویه رخ می‌دهد

سوال

در روز هشتم ذی الحجه (روز ترویه) متوجه برخی موارد می‌شویم که گروهی از حجاج انجام می‌دهند:
اول آنکه برای حج از مسجدالحرام احرام می‌کنند.
و دیگر آنکه لباس‌هایی را که در عمره با آن احرام کرده‌اند برای احرامِ حج نمی‌پوشند.
آیا این کار درست یا خیر؟

متن پاسخ

الحمدلله.

این‌ها از جمله اشتباهاتی است که در اِحرام حج رخ می‌دهد که به تفصیل به آن خواهیم پرداخت:

شیخ محمد ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ می‌گوید:

«از جمله اشتباهاتی که در اِحرام روز ترویه رخ می‌دهد:

اولا:

برخی از مردم گمان می‌کنند باید حتما از مسجدالحرام اِحرام نمایند، برای همین خود را به سختی می‌اندازند و برای احرام به مسجدالحرام می‌روند که این گمانی اشتباه است؛ چرا که احرام از مسجدالحرام واجب نیست بلکه سنت این است که انسان از همان جایی که هست برای حج احرام نماید، زیرا صحابه وقتی به دستور رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ از احرام عمره بیرون آمدند سپس برای انجام حج در روز ترویه احرام کردند برای احرام به مسجدالحرام نرفتند، بلکه هر یک از آن‌ها در همان جایی که بودند احرام نمودند و این در دوران پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ بود، بنابراین سنت این است. سنت برای شخصی که می‌خواهد برای حج احرام کند این است که از همان جایی که هست ـ چه در مکه و چه در منی ـ احرام نماید؛ همان کاری که برخی از مردم امروزه انجام می‌دهند و برای اینکه جا گیر بیاورند زودتر به منی می‌روند.

ثانیا:

برخی از حجاج فکر می‌کنند احرامِ حج با لباسی که عمره را با آن انجام داده‌اند درست نیست، مگر آنکه آن را بشویند که این گمانی اشتباه است زیرا در لباس احرام شرط نیست که نو یا شسته شده باشد. البته درست است که هرچه این لباس تمیزتر باشد بهتر است، اما اینکه فکر کنیم چون آن را در عمره پوشیده‌ایم نمی‌شود برای حج با آن احرام نمود صحیح نیست. این‌ها اشتباهاتی بود که برخی از حجاج در احرامِ حج انجام می‌دهند و من الان به یاد داشتم».

منبع: از کتاب «دليل الأخطاء التي يقع فيها الحاج والمعتمر»