ارکان روزه

سوال

ارکان روزه چیست؟

متن پاسخ

الحمدلله.

علما بر این اتفاق دارند که دست کشیدن از مُفطِرات از طلوع فجر صادق تا غروب خورشید، یکی از ارکان روزه است.

اما درباره‌ی نیت اختلاف دارند: حنفیه و حنابله آن را شرط صحت روزه دانسته‌اند.

و مالکیه و شافعیه آن را همراه با اِمساک یکی از ارکان روزه می‌دانند.

اما در هر صورت، چه نیت را رکن بدانیم و چه شرط، روزه ـ همانند دیگر عبادات ـ بدون نیت صحیح نیست، همراه با دست کشیدن از مفطرات (باطل کننده‌های) روزه.

(البحر الرائق ۲/۲۷۶، مواهب الجليل ۲/۳۷۸ ، نهاية المحتاج ۳/۱۴۹ ، نيل المآرب شرح دليل الطالب ۱/۲۷۴).