حکم نفرین فرزند توسط پدر و مادر

سوال

اگر پدری فرزندش را نفرین کند در حالی که خودش دارد اشتباه می‌کند و حق با فرزندش هست دعای بدش در حق فرزند مستجاب می‌شود؟

متن پاسخ

الحمدلله.

دعای پدر و مادر علیه فرزند تا وقتی که حق با فرزند است و والدین اشتباه می‌کنند مستجاب نمی‌شود زیرا عقوق از سوی فرزند وقتی است که وظیفه‌اش را در حق آنان ادا نکند یا در مورد آنان کوتاهی ورزد اما صرف اینکه پدر دستوری به فرزند دهد که مصلحت فرزند در آن نباشد، اینجا فرزند ملزم به پذیرش نیست، مانند اینکه بدون سبب موجهی به فرزندش بگوید: زنت را طلاق بده که در اینجا فرزند ملزم به اطاعت دستور پدر یا مادرش نیست و در این حالت کار او عقوق به حساب نمی‌آید و اگر پدر و مادر علیه او دعا یا نفرین کنند فرزند نه گناهی برده و نه ان شاءالله مشکلی برایش پیش خواهد آمد، والله اعلم.

فتاوای شیخ عبدالله بن حمید رحمه الله (۳۰).