جمعه 19 رمضان 1445 - 29 مارس 2024
فارسی

آیا بی‌حجابی باعث بطلان روزه می‌شود؟

سوال

من دختری بی‌حجاب هستم. آیا این روزهٔ من را در رمضان باطل می‌کند؟

متن پاسخ

الحمدلله.

اولا:

زن و دختر مؤمن به حجاب امر شده است و در این سایت قبلا در پاسخ‌های بسیاری دربارهٔ حجاب سخن گفته‌ایم که این پاسخ‌ها به شکل‌های گوناگون بوده؛ گاه در بیان حکم حجاب بوده که واجب است، چنانکه در پاسخ شمارهٔ (21536) آمده و گاه در بیان ادلهٔ وجوب حجاب، مانند پاسخ شمارهٔ (13998) و شمارهٔ (11774) و گاه در بیان چگونگی حجاب شرعی همانطور که در پاسخ شمارهٔ (6991 ) آمده، و دیگر پاسخ‌هایی که دال بر اهمیت حجاب در زندگی زن مؤمن است.

ثانیا:

اگر زنی حجاب را ترک کند نسبت به پروردگارش مرتکب معصیت شده اما روزه‌اش صحیح است؛ زیرا گناهان ـ از جمله ترک حجاب ـ روزه را باطل نمی‌کند، اما اجر روزه را کم می‌کند و چه بسا به شکل کامل پاداش آن را از بین ببرد.

آنچه شما را بدان فرا می‌خوانیم التزام به حجاب به همراه روزه است، زیرا هدف از روزه صرفا نخوردن و ننوشیدن نیست، بلکه مقصود از روزه، روزه شدن از همهٔ حرام‌هاست، برای همین است که پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ می‌فرمایند: «روزه نه از خوردن و نوشیدن است، بلکه روزهٔ از لغو و رفث است». به روایت حاکم، و آلبانی در صحیح الجامع (۵۳۷۶) آن را صحیح می‌داند.

لغو یعنی سخن باطل، و گفته‌اند: هرآنچه فایده‌ای در آن نباشد.

و رفث: یعنی سخن زشت.

بنابراین بگذارید که روزهٔ شما انگیزه‌ای باشد برای طاعت الله تعالی و دوری از آنچه از آن نهی کرده است.

از الله برای شما خواهان توفیق به سوی هرآنچه دوست دارد و باعث خشنودی اوست هستیم.