چهارشنبه 15 شوال 1445 - 24 آوریل 2024
فارسی

تغییر نیت احرام از قِران به اِفراد جایز نیست

سوال

یک سال در هنگام احرام حج و عمره را با هم نیت کردم ولی وقتی اتوموبیل حدود دو کیلومتر از شهرمان دور شد متوجه شدم همراهانم فقط به نیت حج ـ یعنی اِفراد ـ احرام کرده‌اند و من نیز مانند آنها انجام دادم. آیا اکنون چیزی بر عهدهٔ من است یا خیر؟ لطفا توضیح دهید. این را هم بگویم که من پس از آن چند بار در مضان عمره را انجام دادم.

متن پاسخ

الحمدلله.

«اگر تغییر نیت شما از احرام برای حج و عمره به احرام برای حج پیش از احرام بوده چیزی بر عهدهٔ شما نیست، اما اگر پس از عقد احرام به نیت حج و عمره بوده حکم قِران باعث اسقاط آن نمی‌شود و اعمال عمرهٔ شما وارد اعمال حج شما شده و باید هدی (قربانی) تمتع را ادا کنید.

وبالله التوفیق وصلی الله علیه نبینا محمد وآله وصحبه وسلم».

انجمن دائم پژوهش‌های علمی و فتوا

شیخ عبدالعزیز بن عبدالله بن باز، شیخ عبدالرزاق عفیفی، شیخ عبدالله بن غدیان، شیخ عبدالله بن قعود.

فتاوی اللجنة الدائمة للبحوث العلمية والإفتاء (۱۱/ ۱۶۲).