شنبه 11 شوال 1445 - 20 آوریل 2024
فارسی

گذاشتن امانات نزد قبور اولیا برای محافظت از آن

سوال

برخی از مردم امانات و اشیای خود را نزد قبور صالحین می‌گذارند به این گمان که آنان از امانت‌هایشان محافظت می‌کنند و در نتیجه دزدیده یا برداشته نمی‌شود.

متن پاسخ

الحمدلله.

این اعتقاد که مردگان از چیزهایی که نزد قبورشان گذاشته می‌شود نگهداری می‌کنند کفر آشکار و شرک در ربوبیت است و بر اساس آن کسی که با چنین عقیده‌ای بمیرد در آتش دوزخ جاودانه خواهد بود. گذاشتن اشیا و امانت‌ها نزد قبور برای حفظ و برکت، هیچ‌یک جایز نیست. والله اعلم.

توفیق از سوی الله است و درود و سلام بر پیامبر ما محمد و بر آل و اصحاب وی باد.

منبع: فتاوی اللجنة الدائمة (۳/ ۶۸)