سه شنبه 7 شوال 1445 - 16 آوریل 2024
فارسی

بیهوش شدن در حال روزه‌ی رمضان

سوال

کسی که از آغاز ماه رمضان به سبب تصادف در کما بوده و بیست و دوم رمضان به هوش آمده چکار باید بکند؟

متن پاسخ

الحمدلله.

این سوال را از شیخ محمد بن عثیمین ـ رحمه الله ـ پرسیدیم که گفتند:

بر اساس قول راجح، زوال عقل در پی بیهوشی [غیر عمد] بر اثر بیماری یا عامل دیگری جز بیماری، وجوب نماز را ساقط می‌کند یعنی برای او لازم نیست که قضای آن مدت را به جای آورد، اما در مورد روزه واجب است قضای روزهایی را که در حال بیهوشی نتوانسته روزه بگیرد، به جای آورد.

تفاوت نماز و روزه این است که نماز تکرار می‌شود [و قضای آن به خلاف روزه سخت است] و اگر قضای آنچه فوت شده را به جای نیاورد در روز بعدش نماز خواهد خواند، اما روزه تکرار نمی‌شود [و قضای آن سخت نیست] و برای همین زن حائض قضای روزه را به جای می‌آورد اما قضای نماز را انجام نمی‌دهد.

منبع: اللقاء الشهری (۱۷)