جمعه 10 شوال 1445 - 19 آوریل 2024
فارسی

توصیه‌هایی برای جوانان در آغاز راه پایداری

سوال

برای جوانی که به تازگی قدم به راه پایداری و دینداری گذاشته چه توصیه‌ای دارید؟

متن پاسخ

الحمدلله.

«نصیحت ما به این جوان که ان شاءالله در راه درست قرار گرفته این است که:

نخست: همیشه از خداوند ثبات و آنچه درست است را بخواهد.

دوم: بسیار قرآن بخواند، آن هم با تدبر؛ زیرا این قرآن اگر با تدبر و اندیشه خوانده شود تاثیر بالایی بر قلب انسان دارد.

سوم: برای پایداری و مداومت بر طاعات تلاش کند و اسیر خستگی و دلزدگی نشود، چرا که پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ از ناتوانی و تنبلی به خداوند پناه می‌برد.

چهارم: تلاش برای هم‌نشینی و دوستی با خوبان و دوری از هم‌صحبتی با بدان.

پنجم: هرگاه نفسش به او می‌گوید این راه طولانی است آن را نصیحت کند و پایدارش بسازد که بهشت با ناخوشی‌ها پوشانده شده و آتش با شهوت‌ها.

ششم: از هم‌نشینی با بدان دوری کند حتی اگر قبلا با آنان دوست بوده؛ زیرا هم‌نشین بد بر او تاثیر خواهد گذاشت و همین است که پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ می‌فرماید: مثال هم‌نشین بد مانند دمنده در کوره است، یا لباست را می‌سوزاند یا از او بوی بد می‌گیری

شیخ محمد بن عثیمین رحمه الله.

لقاء الباب المفتوح (۱/ ۱۵۳).