سه شنبه 9 رمضان 1445 - 19 مارس 2024
فارسی

انواع راه‌های درمان سحر

سوال

علاج کسی که دچار صرف (طلسم تنفر از همسر) یا عطف (طلسم محبت) یا سحر شده چیست؟ مومن چطور می‌تواند از آن در آمان بماند و انجام جادو به او زیانی نرساند؟ آیا دعا یا اذکاری از قرآن و سنت برای [درمان و در امان ماندن از] آن وجود دارد؟

متن پاسخ

الحمدلله.

برای این کار، چند نوع درمان وجود دارد.

اوّل: اینکه ببیند که جادوگر چه کاری کرده است؛ اگر دانست که مثلاً مقداری مو را در جایی قرار داده یا در شانه‌هایی آن را قرار داده است، و یا دانست چیزی که با آن جادو کرده را کجا گذاشته است، آن را از محلش خارج نمودهبسوزاند و از بین ببرد، آن وقت اثر سحر از بین می رود و آنچه را جادوگر خواسته انجام دهد باطل می‌شود.

دوّم: جادوگر را اگر شناخته شد مجبور کنند آنچه را که انجام داده از بین ببرد و به او گفته شود آنچه را که انجام داده‌ای از بین ببر و گر نه کشته می‌شوی، پس از این که سحرش را باطل کرد ولی و حاکم او را به قتلبرساند؛ زیرا بنا به قول صحیح جادوگر بدون آن که از او درخواست توبه شود کشته می‌شود، چنان که عمر رضی الله عنه چنین کرد، و از پیامبر ﷺ روایت است که فرمود: مجازات جادوگر ضربه‌ی شمشیر است ترمذی (۱۴۶۰)، و دار قطنی در سنن (۳: ۱۱۴ / ۱۱۲).

وقتی ام المؤمنین حفصه ـ رضی الله عنها ـ دانست که یکی از کنیزهایش جادو می‌کند او را کشت. موطأ مالک ۲/۸۷۱ (۱۵۶۲).

سوّم: خواندناذکار و اوراد شرعی؛ زیرا این اذکار در از بین بردن جادو تأثیر زیادی دارد، به این صورت که آیة الکرسی و آیات سحر که در سوره ی اعراف و یونس و طه هستند به همراه کافرون و اخلاص و معوذتین، بر کاسه‌ای از آب خوانده شوند و به جادو زده داده شوند تا از آن آب بنوشد، و یا این آیات خوانده شوند و بر او دَم شوند، وبرای بهبودی و عافیت او دعا شود و قل هو الله احد و معوذتین را سه بار بخواند. یا این دعاها بر مقداری از آب بخواند و دم کند و فرد جادو زده از آن بنوشد و از باقیمانده ی آن یکبار یا بیشتر بر حسب نیاز غسل کند، به حکم خداوند اثر سحر از بین خواهد رفت، این را علما رحمهم الله گفته‌اند: چنان که شیخ عبد الرحمان بن حسن رحمه الله در کتاب فتح المجید شرح کتاب التوحید در باب ما جاء فی النُّشرَة ذکر کرده است.

چهارم: هفت برگ سبز درخت سدر (کنار) بردارد و آن ها را خرد کند و داخل آب قرار دهد و آیات و سوره‌ها و دعاهای پیشین را در آن بخواند و دم کند، و از آن بنوشد و همچنین غسل کند. همچنین مردی که نمی‌تواند با همسرش همبستر شود این نسخه برایش به حکم خداوند مفید است. آیاتی که روی آبی که در آن برگهای سبز سدر خوانده می‌شوند برای جادو زده و بر کسی که از آمیزش با همسرش باز داشته شده به شرح ذیل هستند:

۱ - سورهفاتحه

۲-آیة الکرسی در سوره بقره: اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ لَهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلَا یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَلَا یَئُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ

۳ - خواندن آیات سوره اعراف که عبارتند از: آیه‌ی ۱۰۷ تا آیه‌ی ۱۲۲ قَالَ إِنْ کُنْتَ جِئْتَ بِآَیَةٍ فَأْتِ بِهَا إِنْ کُنْتَ مِنَ الصَّادِقِینَ (۱0۶) فَأَلْقَی عَصَاهُ فَإِذَا هِیَ ثُعْبَانٌ مُبِینٌ (۱0۷) وَنَزَعَ یَدَهُ فَإِذَا هِیَ بَیْضَاءُ لِلنَّاظِرِینَ (۱0۸) قَالَ الْمَلَأُ مِنْ قَوْمِ فِرْعَوْنَ إِنَّ هَذَا لَسَاحِرٌ عَلِیمٌ (۱0۹) یُرِیدُ أَنْ یُخْرِجَکُمْ مِنْ أَرْضِکُمْ فَمَاذَا تَأْمُرُونَ (۱۱0) قَالُوا أَرْجِهْ وَأَخَاهُ وَأَرْسِلْ فِی الْمَدَائِنِ حَاشِرِینَ (۱۱۱) یَأْتُوکَ بِکُلِّ سَاحِرٍ عَلِیمٍ (۱۱۲) وَجَاءَ السَّحَرَةُ فِرْعَوْنَ قَالُوا إِنَّ لَنَا لَأَجْرًا إِنْ کُنَّا نَحْنُ الْغَالِبِینَ (۱۱۳) قَالَ نَعَمْ وَإِنَّکُمْ لَمِنَ الْمُقَرَّبِینَ (۱۱۴) قَالُوا یَا مُوسَی إِمَّا أَنْ تُلْقِیَ وَإِمَّا أَنْ نَکُونَ نَحْنُ الْمُلْقِینَ (۱۱۵) قَالَ أَلْقُوا فَلَمَّا أَلْقَوْا سَحَرُوا أَعْیُنَ النَّاسِ وَاسْتَرْهَبُوهُمْ وَجَاءُوا بِسِحْرٍ عَظِیمٍ (۱۱۶) وَأَوْحَیْنَا إِلَی مُوسَی أَنْ أَلْقِ عَصَاکَ فَإِذَا هِیَ تَلْقَفُ مَا یَأْفِکُونَ (۱۱۷) فَوَقَعَ الْحَقُّ وَبَطَلَ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ (۱۱۸) فَغُلِبُوا هُنَالِکَ وَانْقَلَبُوا صَاغِرِینَ (۱۱۹) وَأُلْقِیَ السَّحَرَةُ سَاجِدِینَ (۱۲0) قَالُوا آَمَنَّا بِرَبِّ الْعَالَمِینَ (۱۲۱) رَبِّ مُوسَی وَهَارُونَ

۴ - خواندن آیه های ۷۹ ،۸0 ، ۸۱ و ۸۲ سوره یونس: وَقَالَ فِرْعَوْنُ ائْتُونِی بِکُلِّ سَاحِرٍ عَلِیمٍ (۷۹) فَلَمَّا جَاءَ السَّحَرَةُ قَالَ لَهُمْ مُوسَی أَلْقُوا مَا أَنْتُمْ مُلْقُونَ (۸0) فَلَمَّا أَلْقَوْا قَالَ مُوسَی مَا جِئْتُمْ بِهِ السِّحْرُ إِنَّ اللَّهَ سَیُبْطِلُهُ إِنَّ اللَّهَ لَا یُصْلِحُ عَمَلَ الْمُفْسِدِینَ (۸۱) وَیُحِقُّ اللَّهُ الْحَقَّ بِکَلِمَاتِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْمُجْرِمُونَ

۵- خواندن آیه های ۶۵ ، ۶۶ ،۶۷ ،۶۸ و ۶۹ سوره طه: قَالُوا یَا مُوسَی إِمَّا أَنْ تُلْقِیَ وَإِمَّا أَنْ نَکُونَ أَوَّلَ مَنْ أَلْقَی (۶۵) قَالَ بَلْ أَلْقُوا فَإِذَا حِبَالُهُمْ وَعِصِیُّهُمْ یُخَیَّلُ إِلَیْهِ مِنْ سِحْرِهِمْ أَنَّهَا تَسْعَی (۶۶) فَأَوْجَسَ فِی نَفْسِهِ خِیفَةً مُوسَی (۶۷) قُلْنَا لَا تَخَفْ إِنَّکَ أَنْتَ الْأَعْلَی (۶۸) وَأَلْقِ مَا فِی یَمِینِکَ تَلْقَفْ مَا صَنَعُوا إِنَّمَا صَنَعُوا کَیْدُ سَاحِرٍ وَلَا یُفْلِحُ السَّاحِرُ حَیْثُ أَتَی

۶- خواندن سوره‌ی کافرون.

۷- خواندن سوره‌ی اخلاص و معوذتین (سوره‌ی فلق و ناس) سه بار.

۸- خواندن بعضی از دعاهای شرعی مانند: اللَّهُمَّ رَبَّ النَّاسِ أَذْهِبْ الْبَاسَ، واشفِ أَنْتَ الشَّافِی لَا شِفَاءَ إِلَّا شِفَاؤُکَ شِفَاءً لَا یُغَادِرُ سَقَمًا و همراه آنبِاسْمِ اللَّهِ أَرْقِیکَ مِنْ کُلِّ شَیْءٍ یُؤْذِیکَ مِنْ شَرِّ کُلِّ نَفْسٍ أَوْ عَیْنِ حَاسِدٍ اللَّهُ یَشْفِیکَ بِاسْمِ اللَّهِ أَرْقِیکَ مسلم (۲۱۸۶).به نام الله تو را دم می کنم از شرّ هر چیزی که تو را آزار می دهد و از شرّ هر کس، یا چشم حسادت کننده‌ای خداوند تو را شفا بدهد، به نام الله تو را دم می‌کنم سه بار این دعا را بخواند. و اگر این آیات و دعاها را بخواند و بر سر و سینه جادوزده دم کند ان شاءالله از اسباب شفا است.

منبع: کتاب «مجموع فتاوی ومقالات متنوعة» اثر شیخ علامه عبدالعزیز بن باز رحمه الله (۸/ ۱۴۴)