جمعه 10 شوال 1445 - 19 آوریل 2024
فارسی

آیا برای پزشک جایز است که در صورت خستگی از معالجهٔ بیماران روزه‌اش را بخورد؟

سوال

آیا برای پزشک جایز است که در حالات عادی در صورت خستگی از معالجهٔ بیماران روزه‌اش را بخورد؟ و در صورتی که عمل جراحی بلندمدتی انجام می‌دهد حکم این کار چیست؟ و آیا این حکم در صورتی که حالت پیش آمده اورژانسی باشد متفاوت است؟

متن پاسخ

الحمدلله.

«برای پزشک جایز نیست که برای درمان بیمار روزه‌اش را بخورد مگر آنکه وضعیت بیمار خطرناک باشد و درمان او به روزه‌خواری پزشک معالج وابسته باشد که در این حالت جایز است پزشک روزه‌اش را برای نجات جان یک انسان باز کند.

و بالله التوفیق، و صلی الله علی نبینا محمد و آله و صحبه و سلم».

کمیسیون دائم پژوهش‌های علمی و فتوا

شیخ عبدالعزیز بن عبدالله بن باز، شیخ صالح الفوزان، شیخ عبدالعزیز آل شیخ، شیخ بکر ابوزید.

«فتاوی اللجنة الدائمة/ المجموعة الثانیة» (۹/ ۲۰۳).

منبع: فتاوى اللجنة الدائمة، المجموعة الثانية (۹/ ۲۰۳)