جمعه 19 رمضان 1445 - 29 مارس 2024
فارسی

حکم خوردن غذایی که دارای ماده‌ی لانولین (چربی پشم) است

سوال

آیا لانولین (lanolin) یا همان چربی پشم حلال است یا حرام؟ چون یک نوشیدنی را نوشیده‌ام که یکی از مواد تشکیل دهنده‌اش لانولین بود. جزاکم الله خیرا

متن پاسخ

الحمدلله.

لانولین ماده‌ای چرب و زرد رنگ است که از پشم گوسفند تهیه می‌شود و به آن چربی پشم یا شمع پشم می‌گویند.

مراجعه کنید به:

https://goo.gl/tyxpDr

خوردن مواد غذایی حاوی لانولین اگر از پشم گوسفند استخراج شده اشکالی ندارد.

اگر حیوان به صورت شرعی ذبح شده که مساله واضح است زیرا این حیوان پاک است و گوشتش قابل خوردن و ذبح شرعی شده بنابراین اشکالی در مورد پاکی موی آن و دیگر اجزای آن نیست.

بلکه حتی اگر گمان شود که بخشی از پشم حیوان در حالی که زنده است از او جدا شده یا آنکه ذبح شرعی نشده باز هم قول راجح این است که همه‌ی موهای حیوانات پاک است حتی اگر ذبح نشده باشد.

شیخ الاسلام ابن تیمیه ـ رحمه الله ـ می‌گوید:

همه‌ی موها و پرها و پشم‌ها پاک است، چه بر پوست حیوانی باشد که گوشتش خورده می‌شود یا حیوانی که گوشتش خورده نمی‌شود و چه بر حیوان زنده باشد یا مرده. این صحیح‌ترین اقوال علما است

مجموع الفتاوی (۲۱/ ۳۸).

و حتی اگر بر اساس قول به نجاست پشم یا موی حیوانی که ذبح شرعی نشده عمل کنیم باز هم این ماده‌ای که از پشم استخراج شده بر اصل طبیعت خود که نجس است باقی نمانده بلکه به ماده‌ی دیگری تبدیل شده و به سبب این استحاله پاک و حلال شده است.

مراجعه نمایید به سوال  (246660).

والله اعلم.

منبع: اللقاء الشهری (۱۷)