شنبه 11 شوال 1445 - 20 آوریل 2024
فارسی

چگونه فرزندم را که به زودی به مدرسه می‌رود راهنمایی کنم تا بدون نگرانی یا ترس با آزارهای احتمالی برخورد کند؟

سوال

پسرم قرار است امسال به کلاس اول ابتدایی برود؛ چطور او را درباره‌ی خطرات و مشکلات احتمالی آگاه کنم بدون آنکه احساس ترس کند؟

متن پاسخ

الحمدلله.

توصیه‌ی کودک در این سن باید به روش وضع قوانین در برخورد با شرایط تهدیدآمیز با پرخطر بدون مبالغه و ترساندن او یا توصیف دقیق تهدید و خطرات باشد.

مانند اینکه قواعدی واضح را مثلا درباره‌ی لمس او توسط دیگران یا برخورد با غریبه‌ها برایش مشخص کنیم.

مثلا به او به روشی واضح بگوییم: درست نیست کسی به این جای بدنت دست بزند یا: درست نیست کسی که او را نمی‌شناسی بدون اطلاع پدر و مادر یا معلم تو را به جایی ببرد.

سپس بگوییم در صورت رخ دادن این موارد باید چه واکنشی نشان دهد.

مثلا به او بگوییم: اگر کسی به این جایت دست زد او را از خودت دور کن یا فورا از او دور شو.

یا: اگر کسی خواست به زور به این جایت دست بزند فریاد بزن یا معلمت را صدا بزن یا به سرعت خودت را به او برسان و قضیه را به او بگو.

باید مطمئن باشی که کودک چیزی را که به او گفته‌ای درست فهمیده. از او بخواه حرفت را تکرار کند. یا از او بپرس در صورت برخورد با یکی از این شرایط چه کاری خواهد کرد.

از الله متعال خواهانیم پسران و دختران ما را در حفظ خود بدارد. او بهترین حافظان و مهربان‌ترین مهربانان است.