شنبه 11 شوال 1445 - 20 آوریل 2024
فارسی

حج کسی که بدهی دارد

سوال

برای خرید خانه از بانک وامی به مبلغ ۲۵۱ هزار ریال سعودی گرفته‌ام که قسط آن را به صورت سالیانه پرداخت می‌کنم. آیا با وجود این بدهی که به بانک دارم حق دارم حج را انجام دهم؟

متن پاسخ

الحمدلله.

توانایی حج یکی از شروط وجوب حج است، بنابراین اگر در هنگام حج، توانایی پرداخت قسط درخواست شده را دارید حج برای شما لازم است، اما اگر قسط‌های وام‌تان جمع شده و توانایی پرداخت همه را به صورت یکجا ندارید باید پرداخت قسط را در اولویت قرار دهید و حج را برای وقتی که توانایی دارید به تاخیر اندازید، زیرا الله متعال می‌فرماید: وَلِلّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلاً [ال عمران/ ۹۷] (و برای الله، حج آن خانه بر عهده‌ی مردم است [البته بر] کسی که بتواند به سوی آن راه یابد).

منبع: کمیسیون دائمی پژوهش‌های علمی و فتوا (۱۱/ ۴۵)