در روزی که قصد برگشت به شهرش را داشته روزه نگرفته است

سوال

بعد از نماز عشاء از شهرم بیرون آمدم و قرار بودم همان روز برگردم؛ اینطور که تقریبا بعد از نماز صبح رسیدم و به کسانی که نزدشان بودم گفتم از آنجایی که نیت سفر دارم من را وقت ظهر برای برگشت به شهرم بیدار کنند. بعدا بیدار شدم و نماز ظهر را خواندم و برایم غذا آوردند و بعد از غذا به به سوی شهرم حرکت کردم. حکم این کارم چیست؟

متن پاسخ

الحمدلله.

ظاهرا سوال شما درباره‌ی حکم روزه نبودن در این روز از رمضان بوده و باز از سوال شما اینطور بر می‌آید که مسافت سفر شما بین این دو شهر طولانی است، برای همین چند ساعت در راه بوده‌اید. این مسافت سفر به شمار می‌آید و برای مسافر جایز است که در رمضان روزه نگیرد و باید قضای آن روز را بعدا به جای آورد زیرا خداوند متعال می‌فرماید:

وَمَنْ كَانَ مَرِيضاً أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ [بقره: ۱۸۵]

(و کسی که بیمار یا در سفر است [باید به شماره‌ی آن] تعدادی از روزهای دیگر [را روزه شود]).