جمعه 10 شوال 1445 - 19 آوریل 2024
فارسی

منظور از استطاعت در حج چیست؟

سوال

استطاعت در حج به چه معناست؟

متن پاسخ

الحمدلله.

منظور از استطاعت در مورد حج این است که شخص از نظر بدنی سالم بوده و امکانات رسیدن به بیت الله الحرام را چه به واسطهٔ هواپیما یا اتوموبیل یا حیوان سواری در اختیار داشته باشد یا بتواند هزینه‌اش را بر حسب حال پرداخت کند و توشه‌آی که برای رفت و برگشت او کافی باشد در اختیار داشته باشد و این اضافه بر هزینهٔ کسانی باشد که نفقه‌شان بر عهدهٔ اوست تا آنکه از حج برگردد و در مورد زن نیز همسر یا محرمی در سفرش به حج یا عمره همراهش باشد.

منبع: فتاوی اللجنة الدائمة / کتاب الحج والعمرة والزیارة (۱۷)