شنبه 11 شوال 1445 - 20 آوریل 2024
فارسی

سرنوشت زنی که خود بهشتی شده و همسرش جهنمی چه خواهد شد؟

سوال

در قرآن کریم و احادیث نبوی بارها سخن از این به میان آمده که مردان مسلمان پس از وارد شدن به بهشت از چه پاداش ها و نعمت‌هایی برخوردار می‌شوند، به ویژه درباره‌ی حور العین و همینطور همسری که در دنیا داشته اگر مومن و نیکوکار باشد.
سوالم این است: چه چیز در بهشت منتظر زن مومن و نیکوکار است به ویژه اگر همسرش نیکوکار نبوده یا از اهل جهنم باشد؟

متن پاسخ

الحمدلله.

از الله متعال خواهانیم من و شما را همراه با خانواده و دوستانمان از اهل بهشت بگرداند.

در صورتی که همسر یک زن همراه او از اهل بهشت باشد، آنجا نیز همسر او خواهد بود؛ اما اگر همسرش جهنمی باشد یا آنکه زن بهشتی در دنیا ازدواج نکرده باشد، با مردی از مردان بهشت ازدواج خواهد کرد.

از علامه ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ پرسیدند: اگر زنی از اهل بهشت در دنیا ازدواج نکرده باشد، یا ازدواج کرده اما همسرش بهشتی نباشد، چه کسی همسر او خواهد بود؟

ایشان چنین پاسخ دادند: «پاسخ را از عموم این سخن خداوند متعال می‌یابیم که می‌فرماید: وَلَكُمْ فِيهَا مَا تَشْتَهِي أَنْفُسُكُمْ وَلَكُمْ فِيهَا مَا تَدَّعُونَ [فصلت/ ۳۱] (و برای شماست در آنجا هرچه دلتان بخواهد و برای شماست هرچه خواستار باشید) و آنجا که می‌فرماید: وَفِيهَا مَا تَشْتَهِيهِ الْأَنفُسُ وَتَلَذُّ الْأَعْيُنُ وَأَنتُمْ فِيهَا خَالِدُونَ [زخرف/ ۷۱] (و در آنجا آنچه دل‌ها آن را بخواهند و دیدگان را خوش آید [هست] و شما در آن جاودانید) زن نیز اگر از اهل بهشت باشد و [در دنیا] ازدواج نکرده باشد یا همسرش بهشتی نباشد، وقتی وارد بهشت شود، در آنجا مردانی از اهل دنیا هستند که [در دنیا] ازدواج نکرده‌اند و آنان ـ یعنی مردانی که ازدواج نکرده‌اند ـ همسرانی از حوران بهشت و همسرانی از زنان دنیا ـ اگر بخواهند ـ خواهند داشت.

همین سخن را درباره‌ی زنانی که [در دنیا] همسر نداشته‌اند یا همسرشان با آن‌ها وارد بهشت نشده می‌گوییم؛ یعنی اگر دلش بخواهد که ازدواج کند [و همسری داشته باشد] بر اساس عموم آیات، باید چیزی را که می‌خواهد برایش فراهم شود» برگرفته از مجموع فتاوای شیخ ابن عثیمین (۲/ ۵۲).