جمعه 10 شوال 1445 - 19 آوریل 2024
فارسی

حکم استفاده از داروهای محرک جنسی

سوال

استفاده از داروهای محرک جنسی برای لذت جنسی بیشتر در رمضان ـ طبعا بعد از افطار ـ چیست؟

متن پاسخ

الحمدلله.

اولا:

تحریک کننده‌های جنسی بر دو نوع است:

نخست: موارد طبیعی مانند غذاها و گیاهان و مانند آن که استفاده از این نوع در صورتی که زیان آن ثابت نشود اشکالی ندارد، اما اگر زیانش ثابت شود باید از آن دوری کرد، چرا که پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ می‌فرماید: لا ضَرَرَ ولا ضِرار (نه [به خود] ضرر بزنید ونه [به دیگران] ضرر برسانید) به روایت احمد و ابن ماجه (۲۳۴۱). شیخ آلبانی در صحیح سنن ابن ماجه آن را صحیح دانسته است.

در الآداب الشرعیة (۲/ ۴۶۳) آمده است: مداوا و سرمه زدن با هر چیز نجس یا پاکِ حرام یا مضر و مانند آن حرام است.

در کتب علما ذکر فوائد برخی از غذاها که باعث ازدیاد شهوت یا تقویت فعالیت جنسی می‌شود شایع است، از جمله سخن حافظ ابن حجر ـ رحمه الله ـ درباره‌ی سخن رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ که می‌فرماید: به عود هندی اهمیت دهید که در آن هفت شفا است به روایت بخاری (۵۲۶۰) و مسلم (۴۱۰۳). هود هندی همان قسط هندی معروف است که برخی از فواید آن را چنین ذکر کرده‌اند: گرم کردن معده و تحریک شهوت جماع، و مالیدن آن کدورت صورت را از بین می‌برد....

همین را در مورد شنبلیله و پسته و خرنوب و تخمه‌ی هندوانه و دیگر گیاهان گفته‌اند. نگا: الآداب الشرعیة ابن مفلح (۳/ ۷)، (۲/ ۳۷۰، ۳۷۵).

مهم این است که شخص در استفاده از این اشیا به حد اسراف یا تعلق و مشغولیت دائم نرسد به طوری که همیشه در جستجوی غذا و نوشیدنی‌هایی باشد که شهوتش را بیشتر کند.

دوم: داروهایی که برای این هدف به کار می‌رود که اصل در مورد این دسته نیز جواز و حلال بودن است، اگر شامل چیزی حرام مانند مست کننده‌ها یا چیزی که باعث زیان به بدن می‌شود نباشد، که این نیز بنابر آنچه گذشت حرام است. اما شایسته است تنها کسی که به سبب یک ناتوانی مانند بیماری یا پیری نیازمند این داروها است از آن استفاده کند و برای استفاده از آن به پزشک مطمئن و متخصص مراجعه نماید؛ زیرا برخی از این داروها ممکن است تا حد مرگ خطرناک باشد و برخی خالی از خطر است اما انسان صحیح به آن نیازی ندارد، حتی اگر به لذت بیشتر بینجامد. زیبا گفته‌اند که دارو مانند صابون است، لباس را پاک می‌کند اما آن را کهنه می‌کند. بنابراین تا حد امکان از استفاده‌ی دارو خودداری کنید.

برای مثال قرص ویاگرا، دارویی که در این دوران بیسار منتشر و مورد استفاده است؛ این دارو از سوی بسیاری از مردم بدون بررسی یا مشاوره‌ی پزشک استفاده شده که زیان‌هایی شدیدی به آنان وارد کرده است. دکتر عبدالله النعیمی متخصص قلب در بیمارستان نظامی زاید در همایشی درباره‌ی محرک‌های جنسی می‌گوید: این دارو دارای عوارض جانبی بعضا شدید است. پژوهشی در کانادا بر روی حدود ۸۵۰۰ شخص انجام شد که مشخص شد از سردردی در حدود ۱۶٪ رنج می‌برند و برخی از آنان از التهاب و قرمزی به خصوص در صورت و برخی از سوزش معده و عوارض بدهضمی غذا رنج می‌برند. همینطور در مورد بعضی از آنها ـ به ویژه کسانی که کمی فشار خون داشتند ـ گاه فشار خون‌شان به حد مضری بالا می‌رفت.

وی می‌گوید: کسانی که بیماری خاصی ندارند بهتر است از پزشک ـ ولو کوتاه ـ مشاوره بخواهند. اما آنهایی که بیمارند به ویژه بیماری‌های عروق و قلبی باید حتما اول به پزشک مراجعه کنند زیرا بسیاری از آنان داروهایی حاوی نیترات مصرف می‌کنند که به شدت به ویاگرا واکنش نشان می‌دهد و باعث می‌شود این دارو در بدن بیمار تحلیل نرود که به فشار خون پایین و گاه به مرگ منجر می‌شود. ما درباره‌ی حالات وفات بسیاری شنیده‌ایم که در اینگونه موارد رخ داده‌اند، یعنی شخص دچار مشکل قلبی یا انسداد شرایین بوده و از داروهای نیتراتی استفاده می‌کرده و مصرف همزمان آن با ویاگرا باعث تداخل دارویی شده و به عوارض جانبی منجر گشته است.

ثانیا:

مصرف این محرک‌ها در هنگام رمضان یا دیگر وقت‌های خارج از رمضان که خوردن و نوشیدن در آن مباح است تفاوتی ندارد، یعنی هر گاه خوردن جایز باشد در دیگر اوقات نیز جایز است و هر گاه حرام باشد در دیگر اوقات نیز حرام است. الله متعال برای روزه‌دار مباح قرار داده که از همسر خود پس از افطار لذت جنسی ببرد و فرموده است:

أُحِلَّ لَكُمْ لَيْلَةَ الصِّيَامِ الرَّفَثُ إِلَى نِسَآئِكُمْ هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ عَلِمَ اللّهُ أَنَّكُمْ كُنتُمْ تَخْتانُونَ أَنفُسَكُمْ فَتَابَ عَلَيْكُمْ وَعَفَا عَنكُمْ فَالآنَ بَاشِرُوهُنَّ وَابْتَغُواْ مَا كَتَبَ اللّهُ لَكُمْ وَكُلُواْ وَاشْرَبُواْ حَتَّى يَتَبَيَّنَ لَكُمُ الْخَيْطُ الأَبْيَضُ مِنَ الْخَيْطِ الأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ثُمَّ أَتِمُّواْ الصِّيَامَ إِلَى الَّليْلِ وَلاَ تُبَاشِرُوهُنَّ وَأَنتُمْ عَاكِفُونَ فِي الْمَسَاجِدِ تِلْكَ حُدُودُ اللّهِ فَلاَ تَقْرَبُوهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللّهُ آيَاتِهِ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ [بقره: ۱۸۷]

(در شب‌های روزه همخوابی با زنانتان بر شما حلال گردیده است. آنان برای شما لباسی هستند و شما برای آنان لباسی هستید. الله می‌دانست که شما با خودتان ناراستی می‌کردید پس توبه‌ی شما را پذیرفت و از شما درگذشت. پس اکنون [در شب‌های رمضان می‌توانید] با آنان همخوابی کنید و آنچه را الله برای شما مقرر داشته طلب کنید و بخورید و بیاشامید تا رشته‌ی سفید صبح از رشته‌ی سیاه [شب] بر شما نمودار شود، سپس روزه را تا [فرا رسیدن] شب به اتمام رسانید و در حالی که در مساجد معتکف هستید [با زنان] آمیزش نکنید. این است حدود [احکام] الله، پس بدان نزدیک نشوید. این گونه الله آیات خود را برای مردم بیان می‌کند، باشد که تقوا پیشه کنند).