کمک به سایت اسلام سوال و جواب

امیدواریم سخاوتمندان به یاری سایت بشتابید تا ان شاء الله سایت شما ـ سایت اسلام سوال و جواب ـ به فعالیت خود در خدمت به اسلام و مسلمانان ادامه دهد.

آیا لازم است که به خواستگار بگوید یکی از تخمدان‌هایش را برداشته است؟

26-09-2022

سوال 125910

دختری ۲۹ ساله هستم که جوانی با همان ویژگی‌هایی که می‌خواهم به خواستگاری‌ام آمده اما مشکلی که دارم این است که ۷ سال پیش به سبب کیست حاوی چربی تخمدان راست دچار قانقاریا شدم که به معنای حبس خون در عروق و شرایین داخل تخمدان بود که منجر به تخریب و برداشتن آن شد. الحمدلله اکنون وضع سلامتی‌ام خوب است و بنابر سخن پزشک می‌توانم بچه‌دار شوم زیرا تخمدان دیگرم به خوبی کار می‌کند و پزشک به این امر گواهی داده است. سؤال من این است: آیا باید او را از عملی که کرده‌ام باخبر کنم یا خبر؟

متن پاسخ

الحمدلله.

اولا:

اگر برداشته شدن تخمدان بر فرزندآوری تاثیری نمی‌گذارد و تخمدان دیگر به خوبی کار می‌کند لازم نیست این را به خواستگار اطلاع دهید زیرا ضابط عیبی که باید به خواستگار گفت آن چیزی است که باعث از دست رفتن مقصود نکاح می‌شود از جمله لذت جویی و خدمت و فرزند آوری، اما بهتر آن است که برای پیش نیامدن مشکلات در آینده این را به ایشان بگویی تا شوهر آینده این را به عنوان نوعی فریب و پنهان‌کاری در نظر نگیرد.

شیخ ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ می‌گوید: «درست آن است که عیب [مؤثر در نکاح] آن چیزی است که مقصود ازدواج به سبب آن از دست می‌رود و شکی در این نیست که مقاصد نکاح: لذت، و خدمت، و فرزندآوری است و این [یعنی فرزند آوری] از مهم‌ترین مقاصد ازدواج است بنابراین اگر مانعی وجود داشت که این مقاصد را ناممکن ساخت این یک عیب است و بر این اساس اگر مردی همسرش را عقیم یافت یا زنی متوجه شد که شوهرش عقیم است، این یک عیب است. اگر او را نابینا یافت این یک عیب است زیرا باعث لغو دو مقصد از مقاصد ازدواج یعنی لذت و خدمت می‌شود، و اگر او را ناشنوا یافت این یک عیب است و همینطور اگر او را بدون قدرت تکلم یافت که این نیز عیب است… پس درست آن است که عیب‌های نکاح معدود نیست اما محدود است، یعنی هر آنچه مقصود نکاح ـ نه کمال نکاح ـ را از بین ببرد عیب به شمار می‌آید که اختیار [طرف مقابل برای ادامهٔ نکاح یا فسخ آن] را برای شوهر یا زن ثابت می‌سازد» (الشرح الممتع: ۱۲/ ۲۲۰).

والله اعلم.

احکام نکاح
نمایش در سایت اسلام سوال و جواب