امیدواریم سخاوتمندان به یاری سایت بشتابید تا ان شاء الله سایت شما ـ سایت اسلام سوال و جواب ـ به فعالیت خود در خدمت به اسلام و مسلمانان ادامه دهد.
دربارهٔ رنگها و تناسب میان آنها و چگونگی تاثیر آن بر انسان مطالعه میکردم. دانستم که نارنجی رنگ گرمی است که به رابطهٔ میان انسانها کمک میکند و دیگر اینکه برای اشتها خوب است. آیا میتوانیم از این اطلاعات و تاثیر رنگها در بازاریابی به عنوان یک سبب مباح استفاده کنیم؟ مانند استفاده از رنگ نارنجی برای فست فود و مناسبسازی فضای رستوران؟ یا اینکه این در طالعیابی و کهانت وارد است و از اسباب مشروع نیست؟
الحمدلله.
استفاده از رنگها برای بازاریابی اشکالی ندارد. مردم برخی از رنگها را دوست دارند، برخی رنگها باعث آرامش میشود و رنگهایی نیز زننده است.
پژوهشهایی نیز در این زمینه انجام شده که از صحت آن اطمینان نداریم و چنانکه بیان کردید دربارهٔ رنگها و تاثیر روانی آن سخن گفتهاند، از جمله اینکه رنگ نارنجی احساس آسایش و گرما را منتقل میکند و رنگ قرمز برانگیزاننده است و خشم را تحریک میکند.
در هر صورت اگر به تجربه ثابت شود که مردم به رنگ خاصی گرایش دارند و از این رنگ در بازاریابی و جذب مشتری استفاده شود این کار ربطی به کهانت ندارد، زیرا کهانت یعنی ادعای علم غیب و سخن گفتن از حوادث آینده.
در الموسوعة الفقهية (۱۴/ ۵۲) آمده است: کهانت: یعنی بیان اخباری دربارهٔ آنچه در آینده رخ میدهد و ادعای دانستن اسرار.
والله اعلم.