الحمدلله.
اشکالی ندارد که نامتان را در برگهها و فرمها و قرادادهایی که نیاز به نوشتن نام در آن هست بنویسید و به دیگری بدهید و گناهی بر شما نیست، بلکه گناه و ایراد به کسی است که این برگههای را در سطل آشغال میاندازد؛ زیرا این نوعی بیحرمتی به لفظ جلاله است.
از شیخ عبدالعزیز بن باز ـ رحمه الله ـ پرسیده شد:
آیا نوشتن «بسم الله الرحمن الرحیم» در کارتهای دعوت عروسی جایز است؟ چون این کارتها بعدا در خیابان یا در سطل زباله انداخته میشود.
ایشان چنین پاسخ دادند:
نوشتن بسم الله در کارتها و دیگر نامهها مشروع است، زیرا از پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ روایت شده که فرمودند: «هر امر مهمی که با بسم الله آغاز نشود ابتر(بیسرانجام) است» و همچنین ایشان ـ صلی الله علیه وسلم ـ نامههایشان را با بسم الله آغاز میکردند، اما برای کسی که این کارت را دریافت کرده که در آن یاد الله یا آیهای از قرآن هست جایز نیست که آن را در سطل آشغال یا زباله یا جای نامناسب بیندازد. همینطور روزنامهها و مانند آن، بیحرمتی به آن یا انداختنش در سطل آشغال یا قرار دادن آن به عنوان سفرهٔ غذا یا جلد چیزهای دیگر جایز نیست، زیرا در آن [نوشتههایی شامل] یاد الله عزوجل است و گناه آن بر گردن کسی است که این کار را انجام میدهد، اما نویسندهاش گناهی ندارد».
(مجموع فتاوی الشیخ عبدالعزیز بن باز: ۵/ ۴۲۷)
والله اعلم.