جمعه 21 جمادی الاولی 1446 - 22 نوامبر 2024
فارسی

جشن ازدواج اسلامی چگونه است؟

سوال

من اخیرا مسلمان شده‌ام و پدر و مادرم همچنان بر نصرانیت هستند. آنها پذیرفته‌اند در جشن ازدواج اسلامی شرکت کنند. اما برای انجام چنین جشنی باید چه کارهایی انجام دهیم؟ جشن عروسی در خانه‌ی آنها انجام می‌شود و پذیرفته‌اند غذا و نوشیدنی‌هایی که برای انجام مراسم ازدواج لازم است را تهیه کنند. ما می‌خواهیم جشن طوری برگزار شود که باعث اذیت کسی نشود. اما من نمی‌دانم پیش از جشن و در اثنای آن و بعدش باید چه کار کرد. می‌خواهم مطمئن شوم همه چیز در جای درستش قرار دارد تا در آینده متوجه نشوم که چون یکی از مراحل را انجام نداده‌ام ازدواجم باطل است! من فکر می‌کردم که ما ازدواج کرده‌ایم اما بعدا دانستم که به روش صحیح این کار را انجام نداده‌ایم. من واقعا نیاز دارم که بدانم.

متن پاسخ

الحمدلله.

برای دانستن مراحل عقد نکاحِ صحیح به سوال شماره‌ی (2127) مراجعه نمایید.

برای برگزاری جشن ازدواج به روش اسلامی باید از منهیات شرعی که بسیاری از مردم در جشن‌ها نسبت به آن سهل انگاری می‌کنند دوری کرد. از جمله مواردی که از آن نهی شده است:

مواردی که به زن مربوط است:

رفتن به نزد آرایشگر مرد یا رفتن نزد زنی که برای آرایش مرتکب خلاف شرع می‌شود، مانند باریک کردن ابرو از طریق کندن و خالکوبی و وصل کردن موی دیگری به موی زن و دیگر محرمات، زیرا پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ کسی که ابرویش را باریک می‌کند و آنکه این کار را انجام می‌دهد، و کسی که موی دیگری را به مویش وصل می‌کند و آنکه این کار را برایش انجام می‌دهد مورد لعن قرار داده. تقلید از کافران در لباس آنها و معمولا لباس عروس در شب عروسی طوری است که بسیاری از قسمت‌های بدن زن را نمایان می‌کند طوری که شبه عریان است به اضافه‌ی آنکه پول زیادی برای آن هدر می‌رود.

برخی از محرمات که به داماد مربوط است:

تراشیدن ریش در شب عروسی و انجام آن به بهانه‌ی زیبایی. این کار شرعا حرام است و همینطور اِسبال (بلند کردن لباس تا زیر کعبین).

این خلاصه‌ی مواردی است که مردان و زنان در شب ازدواج باید از آن دوری نمایند:

۱ـ اختلاط مردان و زنان و خوش و بش و دست دادن و رقص زنان و مردان با یکدیگر که همه‌ی اینها حرام است و خطر بزرگی در پی دارد.

۲- دوری از عکس گرفتن بین مردان و زنان.

۳- نوشیدن خمر و گوشت خوک.

۴- رفتن داماد میان زنان برای آوردن همسرش.

۵- پوشیدن لباس‌های نیمه لخت و تنگ و کوتاه توسط زنان در بین خودشان، تا چه رسد به پوشیدن آن نزد مردان.

۶ـ دوری از تکلف و اسراف و مظاهر ریخت و پاش و تجمل و فسق و فجور در جشن ازدواج چرا که همه‌ی اینها باعث از بین رفتن برکت می‌شود.

۷ـ به دست کردن انگشتر توسط مرد و زن که به آن انگشتر ازدواج می‌گویند چرا که این کار شبیه ساختن خود به کافران است (و از رسوم کلیسا است). آنان معتقدند این باعث بیشتر شدن محبت زوجین نسبت به یکدیگر می‌شود.

در پایان: زوجین باید بدانند به هر اندازه که در مراسم ازدواج خود از از تعالیم اسلام پیروی کنند، به همان اندازه در زندگی آنان برکت و الفت به وجود می‌آید و مشکلات زندگی خانوادگی از آنان دور می‌شود. اما اگر زندگی مشترک از همان اول کار بر منکرات و مخالفت امر الله عزوجل شکل گیرد، نباید پس از آن منتظر توفیق خداوند بمانند. چه بسیارند ازدواج‌هایی که در آن مخالفت امر پروردگار رخ داده و سپس دوام نداشته است. بنابراین در این جشن تقوای خداوند را رعایت کنید و آن را به دور از همه‌ی ممنوعات شرعی برگزار کنید تا خداوند برای شما در آن برکت قرار دهد. از خداوند برای شما و همسرتان توفیق را خواهانیم و صلی الله علی نبینا محمد.

والله اعلم

منبع: شیخ محمد صالح المنجد