پنجشنبه 6 جمادی الاولی 1446 - 7 نوامبر 2024
فارسی

بیمار مبتلا به قند و فشار خون در مورد روزهٔ رمضان چکار کند؟

سوال

آیا مسلمان می‌تواند برای روزهایی که به سبب بیماری قند یا فشار خون روزه نبوده فدیه دهد؟ حتی اگر وضع بدنی‌اش (حال عمومی‌اش) خوب است؟ و آیا باید هر مستمند را یک یا دو بار غذا دهد؟ او در خارج از کشور کار می‌کند و به مدت یک ماه برای مرخصی به کشورش آمده.

متن پاسخ

الحمدلله.

اولا:

بیماران قند و فشار خون بر یک نوع و وضعیت نیستند و بلکه پزشکان این بیماران را به چند دسته تقسیم می‌کنند. برخی از آنها در صورت رعایت توصیه‌های پزشکی می‌توانند بدون هیچ خطری روزه بگیرند و برخی نمی‌توانند.

اما اگر بیماری قند و فشار خون یکجا باشد روزه گرفتن مشکل‌تر است.

بنابراین، باید بیمار با پزشک مشورت کند و در مورد روزه گرفتن یا روزه نگرفتن به نصیحت پزشک عمل کند؛ زیرا همهٔ بیماری‌ها عذر نیستند، همانطور که در پاسخ به سوال شمارهٔ (1319) بیان شد.

ثانیا:

از آنجایی که بیماری قند (دیابت) و فشار خون از بیماری‌های مزمن است، معمولا بیماری که به سبب آن روزه نگرفته نمی‌تواند قضایش را هم به جای آورد. برای همین در حق او واجب است که برای هر روزی که روزه نگرفته به یک مسکین غذا دهد.

منظور از غذا دادن به مسکین یعنی دادن یک وعده غذا به اوست. بیمار حق دارد غذایی بپزد و یک مسکین را به آن دعوت کند یا به او غذا بدهد چه آن غذا پخته باشد چه نپخته، و هرگاه هر کدام را انجام دهد به یک بینوا غذا داده و آنچه را واجب بوده انجام داده است، چنانکه در پاسخ به سوال (49944) و (101100) بیان کردیم.

والله اعلم.

منبع: سایت اسلام سوال و جواب