جمعه 7 جمادی الاولی 1446 - 8 نوامبر 2024
فارسی

حکم هک کردن بازی‌ها و به دست آوردن پول مجازی مجانی به جای خرید آن

سوال

بازی‌های بسیاری هست که دانلود می‌کنیم و در آن نوعی پول مجازی وجود دارد که آن را از داخل بازی جمع‌آوری می‌کنیم و همچنین می‌توانیم به شرکت سازندهٔ بازی پول بدهیم تا این پول مجازی را به ما بدهند. حکم هک کردن بازی‌ها و گرفتن این پول مجازی بدون پرداخت چیست؟ و اگر حرام باشد، کسی که بدون دانستن حکم شرعی (از روی جهل) این هک را انجام داده باید چه کاری کند؟

متن پاسخ

الحمدلله.

اولا:

اگر این بازی خالی از مشکلات شرعی باشد، بازی کردنش ایرادی ندارد و خرید پول مجازی با پول حقیقی ایرادی ندارد و این از باب اجاره برای سود بردن از بازی یا امکانات اضافی آن است. پیش‌تر در پاسخ به سؤال شمارهٔ (199031) به بیان این مورد پرداخته‌ایم.

ثانیا:

هک کردن بازی برای به دست آوردن پول مجازی به جای پرداخت قیمت آن جایز نیست؛ زیرا این خوردن اموال مردم از راه باطل است و همچنین نوعی تجاوز به حق اختراع و ابتکار است که یک حق معتبر شرعی است.

مجمع فقه اسلامی بیانیه‌ای در زمینهٔ حقوق معنوی صادر کرده است که در آن آمده است:

«سوم: حقوق تالیف و اختراع یا ابتکار از نظر شرعی معتبر است و اصحاب آن حق تصرف در آن را دارند و تجاوز به آن جایز نیست» (مجلة المجمع: ۵/ ۳/ ۲۲۶۷).

ثالثا:

برای کسی که مرتکب این تجاوز شده و با ارتکاب حیله از پرداخت پول شانه خالی کرده لازم است که به سوی الله تعالی توبه کند و با صاحبان حق تماس بگیرد و از آنان حلالیت بطلبد و اگر حلال نکردند، پولی که باید می‌پرداخت را باید به آنان پرداخت کند.

در این زمینه (حلالیت خواهی و پس دادن حق) کسی که نسبت به تحریم جاهل است با عالم تفاوتی ندارد، اما کسی که جاهل است گناهکار نمی‌شود.

والله اعلم.

منبع: سایت اسلام سوال و جواب