پنجشنبه 9 رجب 1446 - 9 ژانویه 2025
فارسی

خانواده‌ی همسرم بر انجام کار منکر در مراسم عروسی پافشاری می‌کنند

7577

تاریخ نشر : 02-05-2016

بازدیدها : 4690

سوال

به زودی ازدواج خواهم کرد و دختر و خانواده‌اش دوست دارند مراسم عروسی پرخرج بوده و در آن برخی از امور حرام مانند موسیقی و اختلاط زن و مرد و چیزهای دیگر انجام شود. چه کار کنم؟ آیا به این ارتباط پایان داده و با دختر دیگری ازدواج کنم؟

متن پاسخ

الحمدلله.

آنچه خانواده‌ی دختر می‌خواهند بدون شک حرام است و نمی‌توان آن را پذیرفت و جایز نیست در مقابل خشم الله مردم را خشنود ساخت و به هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنیم که زندگی زناشویی را با حرام آغاز کنی. شخص مسلمان نباید اجازه دهد که زنش تبدیل به کالایی بی‌ارزش شده و در حالی که در زینت کامل به سر می‌برد هر کس و ناکسی او را ببیند.

برای مقابله با این وضعیت تو را به انجام این کارها سفارش می‌کنیم:

۱- اینکه آنها را به خوبی نصیحت کرده و حکم شرعی را در مورد آنچه قصد انجامش را دارند از جمله خشمگین ساختن الله عزوجل و حرام بودن موسیقی و اختلاط را بری آنها توضیح بدهی و اینکه آنها می‌توانند بدون این امور حرام عروسی خوب و موفقیت‌آمیزی را برگزار کنند، و اینکه بدون شک نه در دنیا و نه در آخرت به صلاحشان نیست که در مقابل نعمت الله در به ازدواج در آوردن دخترشان، از فرمان الله سرپیچی کرده و با او مخالفت نمایند و کاری انجام دهند که او را خشمگین سازد.

۲- پس اگر فایده‌ای نداشت، در پی افراد عاقل از میان خانواده و خویشاوندانشان بگرد، افرادی که نسبت به آنها گمان نیک داشته و امید خیر داری، شاید که الله به دست آنها برایت گشایش حاصل کند و آنها منکرات را رها کنند حتی اگر به خاطر فشار یا شرم باشد.

۳- پس اگر این هم فایده‌ای نداشت تلاش کن یکی از اهل علم و عقل که آنها به او احترام گذاشته و گرامی‌اش می‌دارند را واسطه قرار دهی شاید از او شرم کرده یا اینکه وی آنها را نسبت به بدی کاری که قصد انجامش را دارند قانع کرده و آنها رهایش کنند.

پس اگر بازهم نتیجه‌بخش نبود می‌توانی آنها را به طلاق یا جدایی تهدید کنی شاید که آگاه شوند که این امر سبب زشت شدن آنها نزد مردم می‌شود در نتیجه حرام الله را رها کنند. و شاید هم طولانی کردن مدت میان عقد و ازدواج در قانع کردن آنها نتیجه‌بخش باشد.

۴- اگر به هیچ‌ وجه نپذیرفتند، ما به شدت تو را از همنشینی با این مردم برحذر می‌داریم، مگر اینکه خود دختر اهل دین و اخلاق بوده و به کاری که اهل او انجام می‌دهند راضی نباشد که در این صورت تو و او می‌توانید در هنگام منکر حضور نداشته باشید و هنگام آغازِ اعمالی که الله را خشمگین می‌سازد، از جشن عروسی خارج شوید و از منکری که قرار است شروع شود اعلام انکار و برائت کرده و مکان را ترک کنید، و این سخن الله عزوجل را به یاد داشته باش: فَلَا تَقْعُدُوا مَعَهُمْ ... ۚ إِنَّكُمْ إِذًا مِّثْلُهُمْ [النساء:۱۴۰] با آنان منشينيد ... چرا كه در اين صورت شما هم مثل آنان خواهيد بو و این سخن پیامبر ـ‌ صلی الله علیه وسلم ـ هر یک از شما منکری مشاهده نمود، پس آن را با دستش تغییر دهد و اگر نتوانست آن را با زبانش تغییر دهد و اگر نتوانست آن را با قلبش بد بداند و این ضعیف‌ترین درجه‌ی ایمان است.

و الله یاری رسان است و به سوی او باید شکایت نمود و بر او توکل کرد.

والله اعلم.

منبع: شیخ محمد صالح المنجد