حکم استفاده از ایمپلنت ضد بارداری

سوال

یکی از روش‌های جدید منع از بارداری که اخیرا معمول شده، کاشت یک ایمپلنت کوچک در قسمت پایین بازو است. این ایمپلنت عبارت از یک میلهٔ منعطف کوچک به اندازهٔ چوب کبریت است و فرایند جلوگیری از بارداری آن به این شکل است که هورمونی را ترشح می‌کند که چند وظیفه دارد و یکی از بارزترین وظایف آن ضخیم کردن مخاط دهانهٔ رحم برای جلوگیری از رسیدن اسپرم به تخمک و باردار نشدن آن است. حکم استفاده از این ایمپلنت چیست؟ چون این روش یکی از عملی‌ترین و مؤثرترین روش‌های جلوگیری از بارداری به اذن و ارادهٔ الهی است و زیان‌های آن بر اساس سخن پزشکان، غالبا بسیار کم است. امیدوارم به این سؤال پاسخ دهید و متشکرم.

متن پاسخ

الحمدلله.

استفاده از این روش برای منع بارداری اشکالی ندارد. در این روش ایمپلنتی در زیر بازو قرار داده می‌شود که هورمونی را ترشح می‌کند و این هورمون باعث غلیظ شدن مایع مخاطی دهانهٔ رحم شده و از رسیدن اسپرم به تخمک جلوگیری می‌کند.

در سایت مجلهٔ «هیا» آمده است: «این ایمپلنت در صورت استفادهٔ درست و کاشتهٔ شدن صحیح تا ۹۹ درصد در جلوگیری از بارداری فعال است. روش عمل این ایمپلنت به این شکل است که هورمون پروژسترون را ترشح می‌کند و این باعث می‌شود تولید تخمک‌ها در ماه کاهش یابد و همینطور باعث ضخیم شدن مخاط در دهانهٔ رحم می‌شود و از رسیدن اسپرم به تخمک جلوگیری می‌کند.

روش دوم این است که این هورمون لایهٔ داخلی رحم را نازک می‌کند به طوری که نمی‌تواند از تخمک بارور شده حمایت کند».

این وسیله عوارضی دارد از جمله اختلال در عادت ماهیانه، و برخی از زنان نیز پس از آن دچار خونریزی منقطع می‌شوند که مدتی طولانی ادامه می‌یابد.

کسی که نیاز به توقف موقت بارداری دارد باید با یک متخصص مورد اعتماد از نظر علمی و باتجربه که به وضعیت پزشکی او و شرایط سلامتی‌اش آگاه است مشورت کند.

و پس از آن آثار قرار دادن این ایمپلنت را مشاهده کند و اگر دید زیان و مفسده‌اش کمتر از مصلحت آن است در این صورت استفاده از آن اشکالی ندارد.