شخص مسلمان روزهٔ شش روز شوال را کی آغاز کند؟

سوال

از کی می‌توانم روزهٔ شش روز شوال را آغاز کنم؟ زیرا الآن در مرخصی سالیانه هستم.

متن پاسخ

الحمدلله.

روزهٔ شش روز شوال را می‌توان از روز دوم شوال شروع کرد زیرا روزه در روز عید حرام است. همینطور می‌شود این شش روز را در هر وقت شوال آغاز کرد و بهترین کار نیک آن است که زودتر انجام شود.

این سوال را از علمای انجمن دائم فتوا پرسیدند:

آیا لازم است که روزهٔ شش روز شوال را مستقیما پس از عید آغاز کرد یا می‌توان چند روز بعد از آن در ماه شوال این روزه‌ها را پی در پی انجام داد؟

پاسخ انجمن دائم به این شرح است:

لازم نیست که آن را مستقیما پس از عید فطر شروع کند بلکه جایز است که یک یا چند روز بعد از عید این روزه‌ها را آغاز کند و می‌تواند آنها را پی در پی یا جداگانه بر حسب توانایی در ماه شوال انجام دهد و مساله آسان است و این روزه فرض نیست بلکه سنت است.

وبالله التوفیق وصلی الله علیه نبینا محمد وآله وصحبه وسلم.

منبع: فتاوی اللجنة الدائمة (۱۰/ ۳۹۱).