جمعه 10 شوال 1445 - 19 آوریل 2024
فارسی

آیا کفالت ایتام غیر مسلمان جایز است؟

سوال

آیا می‌توان ایتام غیر مسلمان را از مادران هندو یا نصرانی یا بودایی یا غیر آن به کفالت گرفت؟

متن پاسخ

الحمدلله.

کفالت کودکان غیر مسلمانان به دو شرط جایز است:

اول: اینکه این کار تاثیر منفی بر کفالت کودکان مسلمان نگذارد.

و دوم: اینکه این کودکان تحت رعایت و توجه مسلمانان و در میان آنان باشند، اما اگر نزد خانواده‌های غیر مسلمان خود یا در دیار کفر و در مؤسسات و مراکز خودشان باشند، کفالتشان جایز نیست.

از شیخ عبدالله بن جبرین ـ رحمه الله ـ پرسیده شد:

اجر بزرگ و پاداش جزیل کسی که یتیم را به کفالت گیرد از شما پنهان نیست. برخی انجمن‌ها و سازمان‌ها و هیئت‌های خیریه هستند که در امر کفالت ایتام در برخی کشورها مشارکت می‌کنند که ممکن است در بین آنها مسلمان و نصرانی و دیگران باشند. آیا کفالت ایتام نصرانی برای تحقیق مصلحت‌های آتی جایز است:

۱- دعوت آنان به اسلام.

۲- مشارکت در تاثیرگذاری بر خانواده‌های آنان و سپس اسلام آوردن آنان.

با علم به اینکه ایتام مسلمانی هستند که برخی تحت تکفل قرار گرفته‌اند و برخی دیگر خیر.

ایشان چنین پاسخ دادند:

«کفالت ایتام نصرانی اگر در سرزمین‌های خودشان و نزد خود آنان باشند جایز نیست، زیرا در غالب پس از بلوغ نزد نصرانیان باقی می‌مانند و بر دینشان و کفرشان خواهند ماند و اینگونه کسی که تکفل آنان را بر عهده گرفته به کفار یاری رسانده و در ماندن آنان بر کفرشان و قدرت گرفتن آن کمک کرده است، بر خلاف آنکه کودکان نصرانیان از سرزمین کفر هجرت کرده باشند و میان مسلمانان ماندگار شده باشند و رابطه‌شان با خانواده‌های نصرانی‌شان قطع شده باشد؛ در این صورت آنان بر دین کسانی بزرگ می‌شوند که بین آنها بزرگ شده‌اند زیرا هر نوزادی بر فطرت به دنیا می‌آید و به سبب تربیت دچار تغییر می‌شود. همچنین مسلمانان اگر یتیمان مسلمانی را در کشورهای دیگر بیابند که نیازمند کمک هستند آنان از فرزندان نصرانیان و اهل بدعت مانند رافضیان و صوفیان و اباضیه و مانند آنها شایسته‌تر و اولی به حضانت و کفالت هستند. والله اعلم و صلی الله علی محمد وآله وصحبه وسلم».

(فتوای شماره ۷۹۰۷ از سایت ایشان).