یکشنبه 19 شوال 1445 - 28 آوریل 2024
فارسی

شخصِ مُحرِم اجازه دارد هنگام خارج شدن از احرام خودش مویش را بتراشد یا کوتاه کند

سوال

آیا برای مرد و همچنین زن جایز است که هنگام خارج شدن از احرامِ عمره خودش مویش را کوتاه کند؟

متن پاسخ

الحمدلله.

برای شخصی که در حال حج یا عمره است - مرد باشد یا زن - جایز است که هنگام خروج از اِحرام حج یا عمره، خودش موی خود را کوتاه کند. همینطور اجازه دارد موی دیگری را که قصد خارج شدن از احرام را دارد کوتاه کند.

شیخ ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ می‌گوید: «خودش با دستان خود [سرش را] می‌تراشد یا کسی را برای این کار می‌گمارد، برخلاف آنچه برخی از علما گفته‌اند که اگر خودش سرش را بتراشد مرتکب ممنوعی شده است؛ می‌گوییم: مرتکب ممنوعی نشده بلکه برای مناسک تراشیده است» (الشرح الممتع: ۷/۳۲۸).

و از ایشان ـ رحمه الله ـ پرسیده شد: زن اگر خودش موی خود را کوتاه کند آیا چیزی بر او لازم می‌گردد؟

ایشان چنین پاسخ دادند: «خیر، اگر زن خودش موی خود را کوتاه کند یا مرد خودش مویش را بتراشد یا شخص دیگری که در حال اِحرام است مویش را بتراشد یا کسی که در احرام نیست برایش چنین کند، همهٔ این‌ها جایز است» (لقاء الباب المفتوح: ۴۲/۲۲۴).