حکم پوشیدن لباس‌هایی که تصویر دارد

سوال

پوشیدن لباس‌های دارای تصویر چه حکمی دارد؟

متن پاسخ

الحمدلله.

برای انسان جایز نیست که لباسی را که تصویر حیوان یا انسان بر آن است بپوشد و همینطور پوشیدن غتره یا شِماع (دستمال‌هایی که مردان در برخی کشورهای عربی بر سر می‌کنند) را بپوشد که دارای تصویر انسان یا حیوان باشد، زیرا از پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ ثابت است که فرمودند: «ملائکه به خانه‌ای که در آن تصویری باشد داخل نمی‌شوند». برای همین برای کسی جایز نمی‌دانیم که برای یادگاری - چنانکه می‌گویند - عکس بگیرد و واجب آن است که آن را از بین ببرد، چه این تصویر بر روی دیوار باشد یا در آلبوم و غیر آن، زیرا بقای آن به معنای محروم شدن اهل آن خانه از وارد شدن ملائکه به خانهٔ آنها است و این حدیثی که به آن اشاره کردم از پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ ثابت است.

والله اعلم.

منبع: از فتاوای شیخ محمد بن صالح العثیمین، مجلة الدعوة (۵۴/ ۱۷۶۵)