سه شنبه 14 شوال 1445 - 23 آوریل 2024
فارسی

شک دارد که آیا پیش از اذان صبح پاک شده یا خیر؛ آیا نماز و روزه را به جا بیاورد؟

سوال

در آخرین روز عادت ماهیانه دو ساعت پیش از اذان صبح متوجه خروج مایعی زرد رنگ شدم و سپس خوابیدم و متوجه نشدم که آیا این مایع پیش از فجر متوقف شده یا خیر. صبح متوجه توقف خروج مایعات شدم و سپس کمی صبر کردم و اذان ظهر داده شد و بعد از آن غسل کردم. آیا باید نمازی که از دست داده‌ام (نماز صبح) را قضا کنم یا تنها نماز ظهر را بخوانم؟ و آیا واجب است که روزهٔ این روز از رمضان را بعد از رمضان قضا کنم؟

متن پاسخ

الحمدلله.

اگر زن در حال حیض باشد، اصل بر بقای حیض است مگر آنکه از برطرف شدن آن اطمینان یابد و در صورت شک که آیا حیض است یا خیر، جایز نیست که نماز و روزه را به جا آورد.

عایشه ـ رضی الله عنها ـ نیز زنان را به صبر و عجله نکردن امر می‌فرمود تا آنکه از پاکی کامل اطمینان یابند و می‌فرمود: «عجله نکنید تا آنکه مایع سفید را ببینید» منظور ایشان پاک شدن از حیض بود.

بر این اساس، قضای نماز صبح برای شما لازم نیست، اما نماز ظهر برای شما واجب است زیرا شما در حال پاکی از حیض آن را درک کرده‌اید.

اما روزهٔ آن روز ـ حتی اگر روزه شده‌اید ـ صحیح نیست زیرا شما در آغاز روز در عادت ماهیانه بوده‌اید و لازم است پس از پایان رمضان قضایش را به جا آورید.