جمعه 10 شوال 1445 - 19 آوریل 2024
فارسی

نوشتن آیات و بستن آن به خود

سوال

حکم نوشتن آیات قرآن یا اذکار بر کاغذی و بستن آن به جاهایی از بدن مانند سینه و مانند آن چیست؟ یا مچاله کردن آن و گذاشتن روی دندان یا نوشتن تعویذ با دعاهای شرعی و بستن آن و گذاشتن زیر بالش یا جاهای دیگر؟ حکم آویزان کردن تعویذ اگر از قرآن و ذکر و دعا باشد چیست؟

متن پاسخ

الحمدلله.

چسبادن کاغذهایی حاوی آیات قرآن یا دعا بر بدن یا بر قسمت‌هایی از بدن و یا گذاشتن آن زیر بالش و مانند آن جایز نیست؛ زیرا این جزو آویزان کردن تمیمه است که رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ از آن نهی کرده و فرموده است: هر کس تمیمه [به خود] آویزان کند، خداوند [کارش را] برایش به اتمام نرساند و می‌فرماید: ورد خواندن (منظور وردی است نامفهوم یا حاوی سخنان شرک آمیز) و تِوَله (جادوی جلب محبت همسر) و تمائم (آویزان کردن دعا یا مهره و سنگ و مانند آن) شرک است.

والله اعلم.

منبع: اللجنة الدائمة للبحوث العلمية والإفتاء