پنجشنبه 16 شوال 1445 - 25 آوریل 2024
فارسی

قرص‌های زیر زبانی که توسط بدن جذب می‌شود آیا روزه را باطل می‌کند؟

سوال

نوعی قرص وجود دارد که برخی از بیماران قلبی استفاده می‌کنند؛ به این صورت که زیر زبان قرار داده می‌شود و بلعیده نمی‌شود و توسط بدن جذب می‌شود. آیا این قرص روزه را باطل می‌کند؟

متن پاسخ

الحمدلله.

زیر زبان ـ چنان‌که پزشکان می‌گویند ـ سریع‌ترین منطقهٔ بدن در جذب داروست، برای همین سریع‌ترین دارو برای برخی از حمله‌های قلبی، قرصی است که زیر زبان قرار داده می‌شود و مستقیم و سریع جذب می‌شود و همراه با خون به قلب می‌رود و آنژین قلبی را متوقف می‌کند.

این نوع دارو روزه را باطل نمی‌کند زیرا در خود دهان جذب بدن می‌شود و وارد معده نمی‌شود.

اما کسی که از این دارو استفاده می‌کند باید مواظب باشد که پس از ذوب شدن قرص و پیش از جذب کامل، چیزی از آن را نبلعد.

در بیانیهٔ مجمع فقه اسلامی آمده است:

موارد آتی باطل کنندهٔ روزه نیستند: … قرص‌هایی که برای درمان آنژین صدری و موارد دیگر زیر زبان قرار داده می‌شود، اگر از بلعیدن آن‌چه به گلو می‌رسد خودداری شود.

همچنین مراجعه کنید به: مجلهٔ مجمع فقه اسلامی (۱۰/ ۲/ ۹۶، ۴۵۴) و باطل کننده‌های معاصر روزه، اثر دکتر احمد الخلیل (۳۸، ۳۹).