سه شنبه 9 رمضان 1445 - 19 مارس 2024
فارسی

نماز می‌گزارد اما رمضان را روزه نمی‌گیرد؛ آیا با این کار کافر می‌شود؟

سوال

آیا کسی که بدون بیماری و هیچ عذر دیگری روزه نمی‌گیرد مادامی که نمازش را به جا می‌آورد کافر می‌شود؟

متن پاسخ

الحمدلله.

کسی که از روی انکار وجوبِ روزه، آن را ترک گوید به اجماع کافر است، اما کسی که از روی تنبلی و سهل‌انگاری روزه نمی‌گیرد، برخی از علما بر تکفیر اویند اما قول صحیح آن است که کافر نیست هرچند با ترک یک رکن از ارکان اسلام که بر وجوب آن اجماع وجود دارد، خود را معرض خطر بزرگی قرار داده و مستحق مجازات و تنبیه از سوی ولی امر است تا آن‌که دست از این کار بکشد و باید آن روزه‌هایی را که ترک گفته قضا کند و همچنین به درگاه الله سبحانه و تعالی توبه نماید.

والله اعلم.

نگا: فتاوی اللجنة الدائمة (۱۰/ ۱۴۳).