شنبه 11 شوال 1445 - 20 آوریل 2024
فارسی

رمضان را روزه می‌گیرد، اما پس از رمضان نماز را ترک می‌کند!

سوال

اگر شخصی در ماه رمضان به نماز و روزه اهمیت بدهد اما پس از رمضان نماز را ترک کند، آیا روزه‌اش قبول است؟

متن پاسخ

الحمدلله.

نماز یکی از ارکان اسلام و مهم‌ترین رکن پس از شهادتین و از فرض‌های عین است. کسی که نماز را به سبب انکار وجوب آن یا از روی تنبلی و سهل انگاری ترک کند کافر شده است، اما کسانی که فقط در ماه رمضان نماز می‌خوانند و روزه می‌گیرند کارشان تلاش برای فریب خداوند است و چه بد قومی هستند کسانی که فقط در رمضان خدا را می‌شناسند! آنانی که در دیگر ماه‌های روزه نمی‌گیرند روزه‌ی رمضانشان نیز پذیرفته نیست بلکه بر اساس صحیح‌ترین اقوال، دچار کفر اکبر شده‌اند حتی اگر وجوب نماز را انکار نکنند، زیرا پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ می‌فرماید: پیمانی که میان ما و آنان است، نماز است، پس هر که آن را ترک گوید کافر شده است به روایت امام احمد (۲۲۴۲۸) و ترمذی (۲۶۲۱) و نسائی (۴۳۱) و ابن ماجه (۱۰۷۹) با سند صحیح از بریده اسلمی ـ رضی الله عنه ـ و این سخن رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ که می‌فرماید: سر [و اصل کار] اسلام و ستون آن نماز است و اوج خیمه‌ی آن جهاد در راه خدا است به روایت امام ترمذی (۲۶۱۶) با سند صحیح از معاذ بن جبل ـ رضی الله عنه ـ و همچنین این سخن رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ که فرمودند: میان شخص و کفر و شرک، ترک نماز است به روایت امام مسلم در صحیح (۸۲) از جابر بن عبدالله انصاری ـ رضی الله عنه ـ و احادیث در این مورد بسیار است.

و بالله التوفيق و صلى الله على نبينا محمد و آله و صحبه وسلم.

منبع: کمیسیون دائم پژوهش‌های علمی و فتوا (۱۰/ ۱۴۰)