جمعه 19 رمضان 1445 - 29 مارس 2024
فارسی

ادعای داشتن فضیلت و ویژگی برای روزهای سال بدون دلیل شرعی جایز نیست

سوال

روزهای سیزدهم و بیست و یکم و بیست و دوم و بیست و هفتم رجب چه ویژگی و اهمیتی دارند؟

متن پاسخ

الحمدلله.

هیچ فضیلتی که مخصوص این روزها باشد مطلقا وجود ندارد، اما روزهای ماه رجب به طور کلی و بدون استثنا بزرگ و گرامی هستند زیرا رجب از جمله ماه‌های حرام است، همانند ماه ذی القعده و ذی الحجه و محرم.

همینطور روز سیزدهم هر ماه ـ و نه فقط ماه رجب ـ از روزهای بیض (سفید) است که روزه گرفتن آن مستحب است. روزهای بیض، سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم هر ماه است. (این روزها را به سبب آنکه شب‌هایش مهتابی و روشن است، روزهای سفید می‌نامند).

بسیاری از اهل بدعت بدون هیچ دلیلی، ویژگی و فضیلتی معین را برای روزهای خاص قائل هستند و در این روزها عبادات مخصوصی انجام می‌دهند، اما کار آن‌ها مردود است و پذیرفته نمی‌شود، زیرا در دین خدا چیزی را وارد ساخته‌اند که وی به آن اجازه نداده است.

از الله متعال خواهانیم پیروی از سنت و دوری از بدعت را به ما عطا کند. درود و سلام بر پیامبرمان محمد.

منبع: شیخ محمد صالح المنجد