شنبه 18 شوال 1445 - 27 آوریل 2024
فارسی

حکم توزیع شیرینی هنگام تولد فرزند

سوال

آیا پخش کردن شیرینی برای کسانی که صاحب فرزند شده‌اند، شبیه ساختن خود به کافران است؟

متن پاسخ

الحمدلله.

اظهار خوشحالی برای تولد نوزاد و توزیع شیرینی و دیگر کارها برای ابراز شادی اشکالی ندارد و این از عادات قدیمی است که میان مسلمانان و غیر مسلمانان رایج است، بنابراین شبیه ساختن خود به کافران نیست، زیرا این کار از ویژگی‌های کفار نیست.

از شیخ ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ پرسیده شد:

زنی پرسیده است: یکی از عادات آنان این است که اگر فرزندی شروع به راه رفتن کند به این مناسبت جشنی برگزار می‌کنند و همسایه‌ها را به آن دعوت می‌کنند و این را مناسبتی غیر عادی می‌دانند و در این مناسبت، مادر کودک از روی خوش بینی و اظهار شادی بر سر کودک شیرینی می‌ریزد. حکم این جشن چیست و آیا جشن گرفتن برای موفقیت فرزندان در مدرسه مانند این است؟

ایشان چنین پاسخ دادند:

«اظهار شادی در مناسبت‌های شاد اشکالی ندارد و این کاری است که می‌شود کرد به شرط آنکه شامل کار حرام یا اعتقادی نباشد؛ زیرا این از امور طبیعی است که فطرت به سوی آن فرا می‌خواند و هر انسانی در این مناسبت‌های این چنینی شادی می‌کند و ایرادی در آن نمی‌بینم» (الفتاوی الثلاثیة).