پنجشنبه 9 شوال 1445 - 18 آوریل 2024
فارسی

حکم مصرف دارو برای تولد فرزند دوقلو

سوال

آیا برای همسر من جایز است که برای دوقلو باردار شدن از داروی محرک استفاده کند؟ این داروها طبیعی است و فقط برای این است که دوست داریم دوقلو داشته باشیم.

متن پاسخ

الحمدلله.

استفاده از این محرک‌های طبیعی یا مصنوعی برای رغبت در زایمان دوقلو برای همسرتان اشکالی ندارد، به شرط آنکه حاوی زیان نباشد، زیرا پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ می‌فرماید: «نه زیان [بزنید] و نه زیان [برسانید]» به روایت احمد و ابن ماجه (۲۳۴۱) و آلبانی در صحیح ابن ماجه آن را صحیح دانسته است.

اما لازم است دربارهٔ اصل این کار با یک پزشک مطمئن مشورت شود که آیا پس از این برای زن ضرری دارد یا خیر و دربارهٔ نوع این دارو هم مشورت شود.

از شیخ ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ پرسیده شد: «حکم مصرف داروهای تحریک کننده برای بارداری چیست؟ من مدت طولانی است که ازدواج کرده‌ام اما فرزندی ندارم.

ایشان ـ رحمه الله ـ چنین پاسخ دادند: «این مسئله به مشورت با پزشک برمی‌گردد؛ اگر گفت استفاده از این داروها زیانی ندارد استفاده از آن برای بارداری شایسته است، زیرا پیامبر ـ صلی الله علیه وسلم ـ می‌فرماید: با زن دوستدار فرزند آور ازدواج کنید، زیرا من به جمع بسیار شما [در برابر دیگر امت‌ها] افتخار می‌کنم».

(فتاوی نور علی الدرب).