سه شنبه 9 رمضان 1445 - 19 مارس 2024
فارسی

حکم استفاده از لوازم آرایشی

سوال

آیا از نظر شرعی، زنان اجازهٔ آرایش کردن دارند؟ اگر محصول آرایشی از هیچ مواد تشکیل دهندهٔ حیوانی یا الکلی ساخته نشده باشد؟

متن پاسخ

الحمدلله.

شیخ محمد صالح العثیمین ـ رحمه الله ـ می‌گوید:

آرایش زن برای شوهر خود و در حدود شرعی از اموری است که شایسته است انجام دهد زیرا هر چه زن بیشتر خود را برای همسرش زیبا کند این به محبت و همبستگی بیشتر میان آن دو خواهد انجامید که این مورد نظر شرع است و مواد آرایشی اگر زن را زیبا می کند و به او زیانی نمی‌رساند هیچ اشکالی ندارد.

اما من شنیده‌ام که آرایش به چهره زیان می‌رساند و در نتیجه با گذر زمان پوست صورت زشت می‌شود و در پیری دچار تخریب می‌شود که امیدوارم زنان در این باره از پزشکان سوال کنند و اگر این ثابت شود چنین کاری حرام یا حداقل مکروه خواهد بود زیرا هر چیزی که به زشت شدن و تخریب چهره بینجامد یا حرام و یا مکروه است.

در همین زمینه باید یادآور شوم که آن‌چه مانیکور نامیده می‌شود یعنی قرار دادن چیزی بر روی ناخن به هدف زیبایی برای زنی که می‌خواهد نماز بخواند جایز نیست زیرا مانع از رسیدن آب وضو می شود و هر چه مانع از رسیدن آب به اعضای وضو شود استفاده از آن برای کسی که قصد وضو یا غسل دارد جایز نیست زیرا الله تعالی می‌فرماید:

 فاغْسِلُواْ وُجُوهَكُمْ وَأَيْدِيَكُمْ [مائده: ۶]

(پس چهره‌ها و دستان خود را بشویید)

و زن اگر بر ناخنش مانیکور باشد این مانع از رسیدن آب می‌شود و دیگر دستانش شسته شده به حساب نمی‌آید و در نتیجه یکی از فرایض وضو یا غسل را به جا نیاورده، اما زنی که نماز نمی‌خواند (یعنی در عذر شرعی عادت ماهیانه است) اشکالی ندارد از آن استفاده کند، مگر آن‌که این کار از ویژگی‌های زنان کافر باشد که در این صورت به دلیل شبیه سازی خود به آنان جایز نیست.

والله اعلم

منبع: فتاوی المرأة المسلمة (۱/ ۴۷۴)