چهارشنبه 15 شوال 1445 - 24 آوریل 2024
فارسی

دچار وسوسه است و می‌ترسد شیطان ایمانش را از او بگیرد

سوال

برایم دعا کنید که بر دین حق ثابت قدم بمانم چون مبتلای فتنهٔ شیطان شده‌ام که سعی می‌کند در حد توانش دینم را تغییر دهد و اعتمادم را به پروردگارم و سپس به خودم از بین ببرد و به خدای بزرگ سوگند زجری می‌کشم که جز پروردگارم کسی از آن آگاه نیست. شیطان می‌خواهد ایمان را از دلم بیرون آورد و مرا به کفر و گمراهی بکشاند تا جایی که حتی شکل شخصیت مرا می‌گیرد و گاه شهادتین را با من کامل می‌کند و در نیت عبادت‌هایم مانند نماز شک می‌اندازد و با من وارد نماز می‌شود و نمازم را با وسوسه تباه می‌کند و سورهٔ فاتحه و تشهد و سلام را با من کامل می‌کند… ایمان من در وضعیت بسیار خطرناکی قرار دارد و می‌ترسم به خواسته‌اش برسد و مرا یا هر انسان مسلمان دیگری را با تحریف و تکفیرش به کفر بکشاند. کمکم کنید از این بلا رهایی یابم.

متن پاسخ

الحمدلله.

پرسشگر گرامی، به خودتان آسان بگیرید چرا که قضیه بسیار ساده‌تر از آن چیزی است که شما تصور می‌کنید. مشکل شما مانند سایهٔ بزرگی است که کل دیوار را گرفته چون منبع نور در جای فریبنده‌ای قرار دارد. حال آن‌که اگر چراغ در جای درستی قرار داشت سایه در حد واقعی خود ظاهر می‌شد و در هر دو حالت سایه چیزی نیست، چه بزرگ باشد و چه کوچک.

وضعیت شما نیز از این سایه فراتر نیست، پس به خودت سخت نگیر.

شیطان نمی‌تواند ایمان تو را بگیرد زیرا آن‌که می‌دهد و می‌گیرد الله است، و اگر الله تو را در پناه خود بگیرد از هر بدی حفظ خواهی شد.

و اگر بخواهی از این بزرگنمایی‌هایی که شیطان القا می‌کند رها شوی باید دل خود را قوی سازی و این موارد را رعایت کنی:

۱- هربار که چیزی به قلبت خطور کرد به الله پناه ببر و خسته نشو زیرا شیطان ناگزیر شکست می‌خورد و می‌گریزد و این وعده‌ای است صادق از سوی الله:

 وَإِمَّا يَنْزَغَنَّكَ مِنَ الشَّيْطَانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ   [فصلت: ۳۶]

(و اگر دمدمه‌ای از شیطان تو را از جای درآورد پس به الله پناه ببر که او خود شنوای داناست).

۲- به این وسوسه‌ها توجه نکن و به آن فکر نکن و در آن دقیق نشو و به هیچ سؤالی که به ذهنت می‌رسد یا هر ایرادی که به تو القا می‌شود [در دل] پاسخ نگو و تسلیم هیچ تهدیدی از سوی شیطان یا ترسی که از کفر و گمراهی و دوزخ به دلت می‌اندازد نشو.

می‌دانی چرا؟ چون این هیچ تأثیری در ارزش ایمان تو ندارد و هیچ یک از این‌ها رخ نخواهد داد. این‌ها مانند صحنه‌های ترسناکی است که از تلویزیون پخش می‌شود و زیانی به بیننده نمی‌رساند و با خاموش کردن تلویزیون همه‌اش به پایان می‌رسد.

۳- وقت و فکر و دل خود را با آن‌چه مفید است مشغول کن و با مردمان نیک هم‌نشینی کن، زیرا چه بسا این به سبب فراغت و تنهایی باشید زیرا شیطان نمی‌تواند به ظرف پر وارد شود.

۴- دعا در اوقات مختلف شب و روز، زیرا شفای الهی اگر بیاید هیچ دردی را باقی نمی‌گذارد.

۵- در امان داشتن خود و پناه بردن به یاد الله در اوقات مختلف شب و روز و در هر هنگام زیرا انسان با چیزی بهتر از ذکر الله و مداومت بر یاد او امنیت خود را تامین نمی‌کند. بنابراین زبانت همواره با یاد الله تر باشد.

۶- همراه همهٔ این درمان‌های ایمانی لازم است به نزد یک پزشک متخصص ماهر نیز بروی زیرا اختلال وسواس به اذن پروردگار درمان‌های پزشکی سودمندی دارد بنابراین اگر دو درمان ایمانی و پزشکی را یک‌جا انجام دهی برایت سودمندتر است و به شفا به اذن الله نزدیک‌تر.

اگر این توصیه‌ها را عملی کنی و بر آن مداومت ورزی به اذن الله ساعت به ساعت به شفا نزدیک‌تر می‌شوی تا جایی که پس از چند روز به توفیق الله کاملا شفا خواهی یافت.

پاسخ‌های شمارهٔ (102851 ) و (25778 ) را ببینید.

الله شما را بر ایمان پایدار گرداند و عافیت و مغفرت را به شما ارزانی دارد.