سه شنبه 9 رمضان 1445 - 19 مارس 2024
فارسی

استفاده از شیاف روزه را باطل نمی‌کند

سوال

گاه در حین روزه احساس خستگی و سردرد می‌کنم. برخی توصیه کردند برای کم کردن اثر سردرد از شیاف استفاده کنم، اما آیا این نوع درمان باعث بطلان روزه نمی‌شود؟ لطفا توضیح دهید.

متن پاسخ

الحمدلله.

استفاده از شیاف در روز رمضان روزه را باطل نمی‌کند. همینطور اگر روزه‌دار نیازی به تنقیه دارد این نیز روزه را باطل نمی‌کند زیرا هیچ دلیلی وجود ندارد که آن را مُفطِر بدانیم و خوردن و نوشیدن یا در معنای خوردن و نوشیدن نیست.

شیخ الاسلام ابن تیمیه در الاختیارات (۱۹۳) می‌گوید:

و با سرمه زدن و حقنه (یعنی تنقیه) روزه‌اش باطل نمی‌شود... و این قول برخی از علماست

شیخ ابن عثیمین در الشرح الممتع (۶/ ۳۸۱) می‌گوید:

قول راجح و صحیح‌تر در این مساله همان قول شیخ الاسلام ابن تیمیه است، یعنی آنکه تنقیه باعث بطلان روزه نمی‌شود.