پنجشنبه 9 شوال 1445 - 18 آوریل 2024
فارسی

اگر پنج دقیقه پیش از مغرب پریود شود، آیا روزه را به پایان برساند؟

سوال

اگر پنج دقیقه پیش از اذان مغرب، عادت ماهیانهٔ زن شروع شود آیا روزه‌اش را کامل کند یا آنکه روزه‌اش را باز کند؟

متن پاسخ

الحمدلله.

اگر حیض پیش از غروب خورشید آغاز شود ولو آنکه یک لحظه قبل از غروب باشد، روزهٔ زن باطل شده و باید قضای آن روز را به‌جا بیاورد.

شیخ ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ در «مجالس شهر رمضان» (۳۹) می‌گوید:

«اگر حیض زنی که در حال روزه است حتی یک لحظه پیش از مغرب دیده شود، روزه‌اش باطل می‌شود و لازم است که قضایش را به جا بیاورد».

و برای او جایز نیست که در حال حیض روزه شود و اگر چنین کند روزه‌اش صحیح نیست.

ابن قدامه ـ رحمه الله ـ در «المغنی» (۴/۳۹۷) می‌گوید:

«و اگر که زن با علم به اینکه روزه در حال حیض حرام است نیت روزه کند و از مفطرات دست بردارد، گناهکار می‌شود و روزه‌اش درست نیست».