سه شنبه 9 رمضان 1445 - 19 مارس 2024
فارسی

روزه گرفتن روز دوم شوال جایز است

سوال

آیا جایز است که روزه‌ی قضای رمضان را در دومین یا سومین روز عید به جای آورم؟

متن پاسخ

الحمدلله.

عید فطر فقط یک روز است یعنی همان روز اول شوال.

اما آنچه نزد مردم مشهور است که عید فطر سه روز است صرفا عرفی است که بین مردم جا افتاده و حکمی شرعی بر آن مترتب نمی‌شود.

امام بخاری ـ رحمه الله ـ می‌گوید:

باب روزه‌ی روز فطر

سپس از ابوسعید ـ رضی الله عنه ـ روایت می‌کند که گفت: رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ از روزه‌ی روز فطر و روز قربان نهی فرمودند. (۱۹۹۲)

بر این اساس روز عید فطر تنها یک روز است و روزه گرفتن همان روز حرام است. اما روز دوم یا سوم شوال روزه‌اش حرام نیست و جایز است برای قضای رمضان یا به عنوان روزه‌ی مستحب، آن را روزه شد.