شنبه 18 شوال 1445 - 27 آوریل 2024
فارسی

حکم وارد کردن مصحف (قرآن) و نوار قرآن به دستشویی

سوال

آوردن مُصحَف به دستشویی چه حکمی دارد؟ آیا نوارهایی که قرآن بر آن ضبط شده نیز بر آن قیاس می‌شود و همین حکم را دارد؟

متن پاسخ

الحمدلله.

آوردن مُحصَف به دستشویی و اماکن ناپاک بنابر قول صریح علما حرام است زیرا این در منافات با حرمت نهادن به کلام الله است مگر آنکه بترسد که اگر قرآن را بیرون بگذارد دزدیده شود یا بترسد که آن را فراموش کند که در این صورت اشکالی ندارد برای محافظت از قرآن آن را با خود به دستشویی ببرد.

شیخ ابن عثیمین رحمه الله (لقاءات الباب المفتوح: ۳/۳۴۹).

شیخ بن باز رحمه الله می‌گوید:

«اما آوردن مُصحَف به داخل دستشویی جایز نیست مگر به هنگام ضرورت، یعنی اگر ترسیدی که دزدیده شود، اشکالی ندارد».

(مجموع فتاوی ابن باز: ۱۰/۳۰).