شنبه 11 شوال 1445 - 20 آوریل 2024
فارسی

حکم رفتن به نزد پزشک زنان در رمضان

سوال

مراجعهٔ پزشک زنان در رمضان چه حکمی دارد؟

متن پاسخ

الحمدلله.

رفتن به نزد پزشکِ زنِ متخصص زنان برای معاینه جایز است، به شرط آن ضوابط شرعی در مسئلهٔ کشف عورت را رعایت کند. پیش‌تر در پاسخ به سؤال شمارهٔ (5693) دربارهٔ این ضوابط سخن گفته‌ایم.

اما دربارهٔ معاینهٔ رحم با دست یا از طریق درون‌بین (هیستروسکوپی)، این باعث بطلان روزه نمی‌شود و در پاسخ به سؤال شمارهٔ (38023) به تفصیل دربارهٔ چیزهایی که روزه را باطل می‌کند و باطل نمی‌کند توضیح داده‌ایم از جمله گفته‌ایم:

«از جمله چیزهایی که روزه را باطل نمی‌کند:

وارد کردن شیاف واژن یا دستگاه کولپوسکوپ به مهبل، یا معاینهٔ واژن توسط انگشت، باعث بطلان روزه نمی‌شود. همچنین وارد کردن درون‌بین یا آی‌یودی و مانند آن به رحم، روزه را باطل نمی‌کند.

همین‌طور هرچه وارد آلت مردانه یا زنانه شود، مانند سوند یا درون‌بین یا مادهٔ حاجب (مادهٔ کنتراست‌زا) یا دارو یا محلول شستشوی مثانه، روزه را باطل نمی‌کند».

والله اعلم

منبع: سایت اسلام سوال و جواب

موضوعات مرتبط