خون‌ریزی به سبب عمل جراحی آیا مانع از روزه گرفتن می‌شود؟

سوال

من قبل از دو ماه پیش زایمان کردم و خون نِفاس تاکنون قطع نشده است. پزشک سونوگرافی متوجه باقی ماندن قسمتی از جفت در رحم شد و برای خارج کردن آن تحت عمل جراحی قرار گرفتم. این بعد از گذشت یک هفته از رمضان بود و من روزه نگرفتم مگر بعد از عمل با وجود آنکه خروج خون هنوز قطع نشده. اکنون باید چکار کنم و آیا روزه‌ام صحیح است؟ آیا اکنون که بعد از عمل خون ریزی‌ام خیلی کم است می‌توانم همبستری کنم؟

متن پاسخ

الحمدلله.

بیشترین مدت نِفاس (خون‌ریزی بعد از زایمان) چهل روز است و پس از آن زن پاک به حساب می‌آید و نماز و و روزه را به جا می‌آورد و با همسرش همبستری می‌کند حتی اگر خونی وجود داشته باشد و این خونی که بعد از چهل روز خارج می‌شود خونریزی است و نفاس نیست.

قبلا این مسئله را با ادلهٔ آن در پاسخ به پرسش شمارهٔ (106464 ) بیان کردیم.

بر این اساس روزهٔ شما بعد از انجام عمل جراحی درست است حتی اگر خون‌ریزی داشته‌اید.

و باید هفتهٔ اول رمضان را که روزه نبوده‌اید قضا کنید.

اما نمازهایی که بعد از چهل روز نخوانده‌اید ان شاء الله قضایش برای شما لازم نیست.