شنبه 18 شوال 1445 - 27 آوریل 2024
فارسی

پر کردن دندان و گذاشتن دارو بر آن تاثیری بر روزه ندارد

سوال

به دلیل ارتودنسی هر سه هفته یک بار مجبورم که به نزد پزشک برم و پزشک روی دندان‌هایم کار می‌کند و موادی روی دهان من قرار می‌دهد. آیا این روزه را باطل می‌کند؟

متن پاسخ

الحمدلله.

تا وقتی که عمدا چیزی از این مواد را نبلعید روزه را باطل نمی‌کند، اما اگر امکان داشته باشد که این کار را به شب موکول کنید از روی احتیاط برای روزه بهتر است.

از شیخ بن باز (۱۵/۲۵۸) رحمه پرسیده شد: اگر دندان شخص درد کرد و به پزشک مراجعه کرد و دکتر برای او دندانش را جرم‌گیری کرد یا پر کرد یا یکی از دندان‌هایش را کشید، آیا این بر روزه‌اش اثر می‌گذارد؟ و اگر پزشک برای بی‌حسی دندانش به او آمپول بی‌حسی تزریق کند آیا این اثری بر روزه‌اش دارد؟

ایشان چنین پاسخ دادند:

آنچه در این پرسش آمده تاثیری بر درستی روزه ندارد بلکه مورد عفو است و باید تلاش کند چیزی از دارو یا خون را فرو نبرد. همچنین سوزن مورد نظر تاثیری بر درستی روزه ندارد زیرا در معنای خوردن و نوشیدن نیست و اصل بر درستی روزه و سلامت آن است.