جمعه 10 شوال 1445 - 19 آوریل 2024
فارسی

دیدن لکه یک روز پس از پایان پریود

سوال

پریود شدم و یک روز خون‌ریزی داشتم، سپس قطع شد و ترشح قهوه‌ای رنگ داشتم و سپس دوباره خون‌ریزی داشتم (یعنی مدت پریودم چهار روز بود) سپس یک روز چیزی نبود و غسل کردم و به نماز تراویح رفتم و قرآن خواندم و روزه گرفتم، سپس شب دوباره پریود شدم. آیا روزهٔ این روز را باید قضا کنم؟ و قرآنی که آن روز خواندم را باید دوباره بخوانم؟

متن پاسخ

الحمدلله.

اولا:

پاک شدن از حیض با دو علامت است: اول: خارج شدن مایع سفید که زنان آن را می‌شناسند.

دوم: خشک شدن کامل، به طوری که اگر دستمال کاغذی یا پنبه را در محل بگذاری پاک باشد و اثری از خون یا زردی نداشته باشد.

ممکن است که در پریود یک روز یا دو روز یا بیشتر خون‌ریزی رخ دهد سپس یک روز یا بیشتر کاملا پاک باشد سپس دوباره خون‌ریزی پیش بیاید.

تیرگی (لکه‌های قهوه‌ای رنگ) اگر پس از پاک شدن کامل باشد حیض نیست. و اگر پیش از پاکی باشد بخشی از حیض است.

بر این اساس می‌گوییم:

۱ـ توقف خون‌ریزی پس از روز اول: اگر منظور خشک شدن کامل باشد، در این صورت لازم است که غسل کنید و نماز و روزه را به جای آورید زیرا شما پاک شده‌اید. و اگر خشکی کامل رخ نداده، پس حیض همچنان ادامه دارد و تیرگی پس از آن جزو پریود است.

۲ـ و اگر خون پس از چهار روز قطع شود و مایع سفید را دیده‌اید یا خشکی کامل رخ داده است، کار شما در غسل و انجام نماز و روزه درست بوده. و اگر دوباره در شب خون‌ریزی رخ داد این حیض است و تاثیری در نماز و روزهٔ آن روز شما ندارد و نماز و روزهٔ شما صحیح است.

۳ـ اما قرائت قرآن برای زنی که در حال پریود است جایز است و پیش‌تر در پاسخ به سؤال شمارهٔ (2564) به آن پرداخته‌ایم و آن‌چه برای زن حائض ممنوع است دست زدن به مصحف (قرآن) است و اگر در این حالت خواستید قرآن بخوانید می‌توانید دستکش به دست کنید یا صفحات را با دستمال کاغذی ورق بزنید تا دستتان به مصحف نخورد.

و در هر صورت نیازی به دوباره خواندن بخش‌هایی که از قرآن خوانده‌اید نیست، و ان شاء الله ثواب آن را دارید.