سه شنبه 9 رمضان 1445 - 19 مارس 2024
فارسی

متوجه لکه‌ی خونی شده؛ آیا روزه بگیرد؟

سوال

وقتی برای قضای حاجت می‌روم متوجه لکه‌ی خون می‌شوم و این باعث نگرانی و شک من می‌شود که شاید عادت ماهیانه شده‌ام. در این حالت آیا نماز بخوانم و روزه‌ام را ادامه دهم یا خیر؟

متن پاسخ

الحمدلله.

آنطور که به نظر می‌رسد این خروج لکه‌ی خون حیض نیست و مانع از نماز و ورزه نمی‌شود.

از شیخ ابن عثیمین ـ رحمه الله ـ در مورد زنی پرسیده شد که در ماه رمضان لکه‌ی کوچکی خون از وی خارج شده و همه‌ی ماه به همین صورت بوده و با این حال روزه گرفته است. آیا روزه‌اش صحیح است؟

ایشان گفتند: بله، روزه‌شان صحیح است و این لکه چیزی نیست چون جزو عرق به شمار می‌رود.

«فتاوی المرأة المسلمة: ۱/ ۱۳۷).

ایشان همچنین می‌گوید:

«قاعده‌ی کلی این است که زن وقتی پاک شد و در حال حیض و نفاس به یقین رسید و دید که پاک شده است ـ منظورم از پاکی در حیض خارج شدن مایع سفید است که زنان آن را می‌شناسند ـ پس از آن هر کدری یا زردی یا لکه یا رطوبتی که باشد هیچکدام حیض نیست و مانع از نماز و روزه و جماع مرد با همسرش نمی‌شود زیرا حیض محسوب نمی‌شود».

60 سؤالا في الحيض.