جمعه 19 رمضان 1445 - 29 مارس 2024
فارسی

شروط اعتکاف

سوال

اعتکاف چه شروطی دارد و آیا روزه بودن یکی از شروط آن است؟ آیا برای شخص مُعتَکِف عیادت بیمار یا پذیرش دعوت یا انجام کارهای خانه یا تشییع جنازه یا رفتن به کار جایز است؟

متن پاسخ

الحمدلله.

اعتکاف در مسجدی که در آن نماز جماعت برگزار می‌شود مشروع است و اگر برای معتکف نماز جمعه واجب باشد و روز جمعه در مدتی که او اعتکاف می‌کند باشد باید در مسجدی اعتکاف کند که در آن نماز جمعه برگزار می‌شود.

برای اعتکاف روزه بودن شرط نیست.

سنت این است که شخص معتکف در اثنای اعتکافش به عیادت بیمار نرود و دعوتی را نپذیرد و کارهای خانواده را انجام ندهد و در تشییع جنازه شرکت نکند و برای رفتن به کارش از مسجد خارج نشود؛ زیرا از عایشه ـ رضی الله عنها ـ روایت است که فرمود: سنت برای شخص معتکف این است که به عیادت بیماری نرود و شاهد جنازه‌ای نباشد و زنی را لمس نکند و با او نزدیکی نکند و برای نیازی خارج نشود مگر آنچه ضروری است به روایت ابوداوود (۲۴۷۳).

منبع: اللجنة الدائمة للبحوث والإفتاء (۱۰/۴۱۰)