پنجشنبه 16 شوال 1445 - 25 آوریل 2024
فارسی

نماز جنازه فرض کفایه است

سوال

فریضهٔ نماز جنازه آیا تنها مخصوص مردان است یا برای عموم مسلمانان ـ مردان و زنان ـ است؟

متن پاسخ

الحمدلله.

نماز جنازه فرض کفایت است که اگر برخی انجامش دهند از عهدهٔ دیگران می‌افتد و اگر همه دانسته ترکش کنند همه گناهکار می‌شوند و این نماز مخصوص مردان نیست بلکه مردان و زنان در مشروعیت نماز جنازه یکسانند، اگر چه اصل بر این است که مردان در آن مباشرت داشته باشند اما زنان اجازهٔ دنبال کردن جنازه را ندارند، به دلیل سخن ام عطیه ـ رضی الله عنها ـ که فرمود: از دنبال کردن جنازه نهی شدیم اما [در این باره] به شکل جدی باز داشته نشدیم به روایت بخاری و مسلم. در روایت دیگر: رسول الله ـ صلی الله علیه وسلم ـ ما را نهی کرد که....

منبع: اللجنة الدائمة للبحوث العلمية والإفتاء